ASS: Staza po svetskim standardima

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković najavio je da će do kraja godine biti gotov glavni projekat atletske staze u Novom Pazaru.

JTIzvor: B92, Beta
Podeli

“ASS, uz Ministarstvo omladine i sporta i lokalnu samoupravu, aktivno učestvuje u izgradnji. Neophodan je glavni projekat atletske staze, koji će ASS donirati do kraja godine”, rekao je Branković.

Obilazeći radove u Novom Pazaru, on je naglasio da je impresioniran lokacijom koja je predviđena za izgradnju atletskog stadiona.

Malo se i plašim koliko još zemlje treba da se iskopa, ali verujem da će grad uspešno završiti grube radove. Mora se uraditi nivelacija, tek kasnije dolaze asfaltiranje ivičnjaka i postavljanje tartana”, rekao je Branković.

Branković je najavio da će sportski objekat u Novom Pazaru ispunjavati sve kriterijume za organizaciju najvećih takmičenja.

Pazar zaslužuje organizaciju velikih atletskih manifestacija, pa je neophodno da imamo osam staza u krivini. Zajedno s Ministarstvom, sledeće godine ćemo značajno pomoći i oko tartana, sportske opreme i rekvizita”, rekao je Branković.

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je interes svih da Novi Pazar u najkraćem roku kompletira atletsku infrastrukturu.

ASS, Ministarstvo omladine i sporta i Vlada Srbije se maksimalno trude, oni su garancija da će Novi Pazar, kao regionalni sportski centar, dobiti atletski dom. Kasnije, planiramo da oformimo moćnu ekipu, s takmičarima u svim disciplinama”, naglasio je Zuković.

Izgradnja atletskog stadiona u Novom Pazaru počela je pre četiri meseca, a vrednost radova procenjena je na 80 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.