EAA dodelila nagrade najboljima

Evropska atletska asocijacija dodelila je u subotu, na svečanosti u Beogradu, Blanki Vlašić i Kristofu Lemetru nagrade za najbolje atletičare Evrope u 2010.

LB
Podeli

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, koja je aktuelna svetska šampionka u skoku u vis, ovog leta je osvojila i zlato na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Francuski sprinter Kristof Lemetr proglašen je za najboljeg pošto je ove godine osvojio tri zlatne medalje na EP u Barseloni - na 100, 200 i štafeti 4x100 metara.

Mladi Francuz je takođe postao i prvi belac koji je 100 metara trčao ispod deset sekundi, a oborio je i državne rekorde na 100 i 200 metara. Lemetr nije doputovao u Beograd, pa je nagrada uručena njegovim roditeljima.

"Moja motivacija je kao prvog dana i srećna sam zbog toga. Ne znam gde su moje granice. I ja sama želim da ih otkrijem", rekla je Blanka Vlašić prilikom dodele nagrade za najbolju atletičarku u 2010. godini.

"Ova nagrada je ludilo. Skok u vis je evropska diciplina i to je za mene veliko priznanje. To znači da u kontinuitetu radim dobro. Nadam se da ću jednog dana moći da kažem da sam imala 15 godina uspešne karijere", ocenila je ona.

Vlašićeva je tako postala tek treća atletičarka koja je to priznanje osvojila dva puta, pošto je prethodno istu nagradu dobila i 2007. godine. Ona je dodala i da se lepo provela u glavnom gradu Srbije.

"Baš sam srećna što sam na opušteniji način mogla da upoznam Beograd. Na odmoru sam do ponedeljka, došla sam sa prijateljicom automobilom, što smo odavno planirale. Grad me je oduševio, ljudi su ljubazni, normalni i lepo se ophode prema meni", rekla je Blanka Vlašić.

Nagrade za atletske zvezde u usponu osvojili su francuski troskokaš Tedi Tamgo i evropska prvakinja u bacanju diska Hrvatica Sandra Perković.

Potpredsednik Vlade Srbije i minister unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da je Beogradu velika čast što je domaćin tako važnog sportskog događaja.

"Beogradu i Srbiji je čast što može da vam bude domaćin. Mnogi od vas nose istoriju evropske atletike. Nadam se da ćete nam učiniti još veću čast da budemo domaćini nekog evropskog ili svetskog prvenstva", rekao je Dačić.

"Nadam se da ste se uverili da Beograd i Srbija nisu samo problemi sa navijačima", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.