Slobodno ukradite sapun iz hotela

Mnogi ljudi priznaju da kao suvenir iz hotela nose sapune i slična sredstva za higijenu koja dobiju na korišćenje.

Independent Izvor:
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ako ste i vi među njima, nema razloga da osećate krivicu, jer se ispostavlja da se ogromne količine načetih sredstava za higijenu baca, što predstavlja veliki ekološki problem.

Organizacija „Klin d vorld“ je našla rešenje, tako što sakuplja ostatke sapuna iz hotela, koje prečišćavaju i pretapaju, a zatim dele najugroženijim zajednicama na svetu.

Grupa sarađuje sa više od 300 hotela.

Ova grupa obezbedila je više od 40 miliona sapuna za milion porodica u 115 zemalja. Takođe je sprečila da šest miliona sapuna i sličnih sredstava ode na deponiju.

Dakle, ako hotel u kom odsedate nije deo mreže "Klin d vorld", slobodno ponesite

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Odmor u evropskoj zemlji koja ima više ostrva od Grčke

Kad pomislite na odmor u Švedskoj, izležavanje na plaži sigurno nije prvo što vam pada na pamet. No, kad zraci sunca konačno ogreju ovu hladnu zemlju, njeni stanovnici jedva čekaju vikend kako bi pobegli na obalu. A popularna odredišta nalaze se na nekim od 200 hiljada ostrva, od kojih je samo 1.000 naseljeno.

Zanimljivosti ponedeljak 22.05. 20:55 Komentara: 8

Dani Beograda u Moskvi

Grad Beograd predstaviće privredne i turističke potencijale, kao i deo kulturnog nasleđa na manifestaciji "Dani Beorgada u Moskvi", koja se od 25. do 27. maja održava u ruskoj prestonici.

Zanimljivosti ponedeljak 22.05. 16:39 Komentara: 3
strana 1 od 673 idi na stranu