Berlin (Foto: Gettyimages)
Berlin (Foto: Gettyimages)

Najbolji festivali ulične hrane u Evropi

Podeli

Brza hrana sa uličnih štandova sve je popularnija, ne samo u Evropi, nego i u svetu.

Ulična hrana u Barseloni, Madridu, Berlinu i Londonu, ipak, još zaostaje za azijskim gradovima, ali napredak je u poslenje vreme primetan. Najbolji primer su ovi sajmovi ulične hrane.

Hornstul, Stokholm

Nešto što je počelo kao pijaca, pretvorilo se u pravu atrakciju za sve ljubitelje dobrih gurmanluka u Švedskoj. Svakog vikenda, od sredine proleća do kraja leta kamioni s brzom hranom naprave povorku uz Lijeholmsviken hrane naprave liniju uz Liljeholmsviken reku u Hornstulu. Imaju raznovrsnu ponudu - od švedsko-brazilskih palačinki do Vijetnamskog hleba.

Bite Club, Berlin

Berlinska restoranska scena je u usponu, a sve popularnija je i ulična hrana. Za to je zaslužan kolektiv Bite Club, okupljalište kuvara u starom brodu Hopetose na Špreji. Tu možete uživati u odličnom provodu i dobrom zalogaju.

Le Food Market, Pariz

Revolucija pariske ulične hrane tek počinje, a Le Food Market je u samom epicentru. Većina štandova su samo produžetak postojećih restorana, pekara i poslastičarnica.

Paper Island Market, Kopenhagen

Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Paper Island market je prvi, pravi sajam ulične hrane. Nalazi se u velikom skladištu i ima vrlo otmenu ponudu - ovde možete naći čips pečen u masnoći patke, hrskave knedle i čokoladni mus od sira. Možda je za to zaslužna blizina svetski poznatog restorana Noma, koji se nalazi doslovno iza ugla.

Festival hrane na točkovima, Italija

Festival hrane na točkovima održava se na osam lokacija širom Italije. Kako bi bili uspešniji, prodavci posvećuju istu pažnju izgledu kamiona kao i hrani. Trude se da budu autentični i da uvek imaju dovoljno hrane.

Vikend pokretnih kuhinja, Amsterdam

Jednom godišnje pokretni restorani parkiraju se u Vester parku i nude sve - od domaćih palačinki, vafla do paelje i dimljenog mesa.

KERB Camden Market, London

Sajam sa 34 štanda nalazi se na Ridžents kanalu, gde možete pojesti Filipinski hrskavu svinjsku potrbušinu i goveđe pljeskavice.

Briselski festival kamiona hrane

Iako nije najpoznatiji, ovo je najveći Festival ulične hrane u Evropi. Prošle godine bilo je 140 prodavaca koji su spremili mnoga jela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu