Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Bolji od Diznilenda: Najbolji aerodrom u Evropi

Podeli

Poznato je da je Međunarodni aerodrom Čangi u Singapuru proglašen za najbolji na svetu jer ima besplatan bioskop, bazen i kompjuterske konzole za igranje video-igara uz besplatan internet i brojne zanimacije. Ovu titulu u Evropi nosi Međunarodni aerodrom u Minhenu.

Iako je na četvrtom mestu u svetu, u Evropi je deset puta proglašen za najbolji u poslednjih 12 godina, piše Telegraf. Evo i razloga.

1. Ima sopstvenu pivaru

Osim sopstvenih piva, uz njih dobijate kobasice i kiseli kupus, dok vas zabavlja bend koji svira uživo. Bitno je samo da ne sretnete i svog pilota u pivari pre leta.

2. Letovi su tačni

Prema merenjima OAG.com, Minhen je jedan od najtačnijih aerodroma na svetu kada je reč o letovima, sa 87,71 odsto aviona koji su sleteli/uzleteli na vreme.

3. Wi-Fi je potpuno besplatan

Veliki broj aerodroma naplaćuje internet ili je besplatan prvih 10 do 15 minuta, dok je na savremenijim aerodromima korišćenje besplatno do 90 minuta. Aerodrom u Minhenu velikodušno pruža uslugu besplatnog korišćenja interneta još od 2014. godine.

4. Nudi surfovanje

Ovaj aerodrom je bio domaćin najvećeg veštački napravljenog talasa na svetu u oktobru prošle godine. Jednom godišnje na ovom mestu moguće je pokazati svoje surferske veštine.

European Championship in stationary wave riding at #munich #airport !

A post shared by Munich Airport (@munich_airport) on

5. Veliki tobogan i mini golf

U okviru kompleksa nalazi se veliko igralište i teren za mini-golf, a tu je i istorijska letelica u koju možete da uđete i istražite je. U narednom periodu planira se proširenje igrališta sa pet zabavnih zona - Afrika, Azija, Evropa, Severna i Južna Amerika.

6. Dobro je povezan

Vozom je potrebno 40 minuta da iz centra grada stignete na aerodrom. Voz ide ovom trasom svakih deset minuta, a karta košta 8,80 evra.

7. Ima božićni vašar i klizalište

Zima u Nemačkoj je nezamisliva bez božićnog vašara, a u zabavu je uključen i aerodrom. Deda Mraz, klizalište i više od 50 štandova osvane tokom praznika u kompleksu. Nudi se dobro vino, medenjaci i ručno pravljene stvari.

8. Lagan je za kretanje

U svakom delu imate interaktivne InfoGatese u kojima se detaljno navodi sve, počevši od lokacija prodavnica kojih ima više od 150, do informacija o letovima i redu vožnje vozova.

.

9. “NapCab” kabine za dremanje

Ukoliko želite privatnost ili da odremate, možete da upotrebite kabine za dremanje koje koštaju 10 evra po satu. Sadrže krevet, sto i muziku koju sami birate.

10. Providan je i ima mnogo sedišta

Aerodrom je dobio pohvale za osvetljenost, providnost i udobnost. Skajtreks mu je dao i pet zvezdica za usluge unajmljivanja automobila, kvalitet informacija na ekranima, usluge i slobodna sedišta.

.

Lights on at Munich Airport! /JR #munichairport #flughafenmünchen #airport #flughafen #aviation #tower #lights #night

A post shared by Munich Airport (@munich_airport) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu