Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Skromni lokal u Francuskoj greškom dobio Mišlenovu zvezdu

Podeli

Vlasnica jednog skromnog lokala u Francuskoj moći će barem neko vreme da uživa u svetskoj slavi, jer je njen restoran greškom dobio Mišlenovu zvezdu.

Veronik Žaket, vlasnica restorana “Bouche à Oreille” u Buržu, otkrila je da je zaradila najveće kulinarsko priznanje za svoj lokal u kom se za radnike služi komplet obrok za 12,5 evra.

Zabuna je nastala jer se u blizini Pariza nalazi restoran istog naziva, koji je trebalo da uđe u Mišlenov vodič, a pored toga imaju i slične nazive ulica – Veronikin je u Ru de la Šapel, a stvarni dobitnik u Anpas de la Šapel.

Telefon u Veronikinom restoranu od dana objave nije prestao da zvoni, a svi su želeli da dobiju mesto za nekim od njenih stolova.

“Dolazili su i novinari, a sin me je zvao iz Pariza kad je čuo za zvezdu. Umalo nije umro od smeha. Čak su nas i redovne mušterije pitale zašto im nismo rekli da imamo Mišlenovu zvezdu”, rekla je Veronika za French TV.

Jedna od anketiranih mušterija njenog restorana rekla je, međutim, da je “Bouche à Oreille” “vredan, ne jedne, nego dve zvezdice”.

Veronika i njeno osoblje u međuvremenu su pozvani na ručak u restoran koji će zaista poneti priznanje.

Inače, Burž je poznat po svojoj Katedrali Sent Etjen iz 12. veka, koja je sada pod zaštitom UNESCO. Takođe, ovde se nalazi i najstariji astronomski časovnik u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu