Ko kaže da morate na more za savršen odmor?

Podeli

Dovoljno je samo malo mašte i avanture kako biste odmor kod kuće pretvorili u najbolji odmor.

Ako ste među onima koji su odlučili svoj godišnji odmor da provedu kod kuće, ili vam situacija jednostavno ne dopušta drugačije, onda znate koliko je ponekad potrebno truda da bi se razbila monotonija i skratili dani.

Međutim, nije sve tako sivo. Dovoljno je da razbijete svoje navike, iako i to može biti komplikovanije nego što se čini, mi smo tu da vam pomognemo. Evo nekoliko trikova i saveta kako da od odmora kod kuće načinite odmor iz snova.

Prihvatite spontanost

Spontanost je vrlina koju poseduje malo ljudi. Zašto za vreme odmora sve mora biti isplaniranoi? Najbolje stvari su one koje se dogode spontano. Dovoljno je da ujutro nakon doručka sednete u auto i uputite se u nepoznatom smeru. Ostavite mobilni kod kuće i put pod noge. Bilo da se radi o izletu u obližnju šumu ili možda želite u novi restoran koji se otvorio u blizini.

I ne, ne pomišljajte na rezervaciju stola. Čemu to? Spontanost nisu rezervacije, a ako se kojim slučajem dogodi da su svi stolovi zauzeti, potražite neki restoran koji bi vam se isto tako mogao svideti. Neplanirano često ispadne i najbolje. Pa makar pojeli sendvič na mostu iznad reke s dragom osobom.

Prenoćite u obližnjem hotelu

Noćenje u hotelu koji se nalazi u blizini vašeg doma možda zvuči otrcano i nepotrebno, ali zamislite da provedete strastvenu noć bez dece, roditelja ili bilo koga ko bi vam inače kod kuće mogao smetati. Isto tako, rezervacije su nepotrebne.

Lutajte toliko dugo dok ne pronađete slobodnu sobu pa makar se morali voziti i nekoliko desetina kilometara dalje od svog doma. Usput stanite u nekom šumarku, ko zna šta se može dogoditi.

Istražite nova mesta

Oni koji žive u malim mestima teško da nisu upoznati sa svim delovima svog grada. Ali šta je s gradovima u neposrednoj blizini?

Bez prethodnog planiranja sedite u automobil i uputite se prema obližnjem gradu koji vas odavno fascinira, a još ga niste imali prilike upoznati. Istražujte, fotografišite, sedite na kafu i dan završite u restoranu za koji nikada niste čuli.

Učinite barem jednu ludo zabavnu stvar

U vašoj neposrednoj blizini nalazi se adrenalinski park koji nikada niste posetili? Sada je pravo vreme za to. Okupite ekipu i okušajte se u pejntbolu ili raznim drugim adrenalinskim aktivnostima.

Ili, ako vam se malo više putuje, skoknite do najbliže reke koja je prikladna za rafting, iznajmite opremu i krenite u avanturu koju nećete tako brzo zaboraviti.

Pretvorite doručak u avanturu

Retki od nas mogu za vreme radne nedelje boraviti po restoranima i bistroima kako bi doručkovali, pa se većina naših doručaka svodi na brza peciva ili nešto s nogu.

Međutim kada ste kod kuće, onda vam ništa ne stoji na putu da slobodno istražite ponudu koju nude restorani za doručak. Isto tako, nemojte se prethodno informisati, neplanski se bacite u avanturu za potragom najboljeg doručka u gradu.

Okupajte se u obližnjoj banji

Ko je rekao da morate otputovati na more kako biste uživali u koktelima i kupanju? Svi koji su barem jednom proveli odmor kod kuće znaju kako je banja pravo rešenje za to.

Vaša poseta termama ne mora se svesti samo na kupanje i ispijanje koktela na ležaljkama. U većini banja nalaze se i velnes centri u kojima se možete opustiti i nagraditi za sav dosadašnji rad. Nemojte škrtariti, barem tih dana u godini.

Kupite barem jednu nepotrebnu stvar

Sada konačno imate vremena za šoping bez razmišljanja o tome kako treba da stignete na posao, ili kako morate na brzinu da dođete kući i spremite ručak.

Ovo su vaši dani, kada možete priuštiti da svoje vreme rasporedite na one stvari na koje inače ne biste mogli. Šoping je jedna od njih, a ujedno vam može poslužiti i kao prava terapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu