Sve lepote Mađarske (FOTO)

Podeli

Turistička organizacija Mađarske održala je Premium dan Mađarske prošlog ponedeljka, na kojoj su pored renomiranih hotelijera iz te zemlje učestvovali i predstavnici najatraktivnijih turističkih regija, gradova.

Manifestaciji su prisustvovali i ambasador Mađarske u Srbiji, Njegova ekselenicija Dr Atila Pinter i direktor Turističke organizacije Mađarske za Srbiju Kincses Mark.

Prodaja aranžmana za Mađarsku je značajno povećana u prvih šest meseci u 2014. godini, ali postoji prostor da se ta brojka podigne na još viši nivo.

Inače, Mađarska je jedna od najstarijih evropskih zemalja.

Jezik kojim Mađari govore i njihova kultura su drugačiji od svih ostalih u regionu: ove razlike su nešto na šta su Mađari ponosni ali su im predstavljale i prepreku u tradiciji dugoj više od 1.100 godina.

Ovo su najatraktivnije destinacije Mađarske:

Budimpešta

Često opisivana kao "Mali Pariz Srednje Evrope", Budimpešta je poznata ne samo po spomenicima koji odražavaju njihovu 1.000 godina staru kulturu, već i po istorijskom nasleđu drugih naroda koji su živeli na tim prostorima. Ostaci iz vremena Rimskog carstva, kao i iz kasnijeg perioda kada su vladali Turci se i danas mogu videti u gradu.

Nakon Otomanskog carstva unija sa Austrijom ima poseban uticaj na oblik i stil grada.

Budimpešta se sastoji od dva dela, Budima i Pešte, koji se protežu duž obale Dunava i kao takvi gradu daju specifičan šarm i predstavljaju dve zasebne karakterne celine.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Balaton

Tražite pravu destinaciju za celu porodicu?

Balaton je savršeno mesto, nudeći obilje zabave prepune aktivnosti koje će decu oduševiti i dati mogućnost odraslima da se opuste.

Sa prosečnom dubinom od samo dva-tri metra, u letnjem periodu voda jezera je izuzetno topla, a blage plaže južne obale predstavljaju sigurno mesto za sve.

Pečuj

Mađari kažu da je Pečuj je grad sa naspecifičnijom atmosferom u zemlji. Sačuvana je kulturna baština svih naroda koji su živeli na području grada, od rimskog doba do danas i to na površini od samo jednog kvadratnog kilometra.

Istorijski centar grada u Pečuj ima najbogatiju zbirku iz perioda Rimskog carstva od svih zemalja Centralne Evrope i zbog toga je dodat na UNESCO listu svetske baštine 2000. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu