10 najisplativijih odredišta sveta (FOTO)

Podeli

Ako ste želeli da proputujete svet, ali da na odredištu ipak ne morate preterano da brinete o štednji, ovo su odredišta za vas.

Foto: Pedro Szekely / Flickr.com

Magazin Lonely Planet objavio je listu najisplativijih destinacija za 2015. godinu. Evo koje zemlje su na njoj:

Tunis

Foto: Dennis Jarvis / Flickr.com

Turizam se polako oporavlja u ovoj zemlji, ali se očekuje da će i ove godine cene biti znatno niže od cena u periodu pre prevrata 2011. Tunis se nada da će povoljnim ponudama ponovo privući turiste, a preporučuje se poseta glavnom gradu, istraživanje seta iz filma “Ratovi zvezda” i ostaci rimskih utvrđenja na severu zemlje.

Južnoafrička Republika

Foto: Harvey Barrison / Flickr.com

Južnoafrička Republika nudi brojne potpuno besplatne aktivnosti, poput ulaska u većinu muzeja u državi, ali i istraživanje životinjskog sveta po vrlo povoljnim cenama.

Većina putnika zabaviće se u Kejptaunu, a da na to ne potroši bogatstvo. Najbolji period za posetu je od marta do maja i od septembra do oktobra.

Šangaj

Foto: whiz-ka / Flickr.com

U prelepom obalskom gradu prenoćište se može naći i za manje od 10 dolara, naravno, ako ne tražite svetski poznate lance hotela.

Slično je i sa hranom: kod uličnih prodavaca možete se pristojno najesti za samo jedan dolar, dok ćete u renomiranim restoranima ipak platiti više.

Samoa

Foto: mikigroup / Flickr.com

Samoa u poslednje vreme postaje vrlo popularna destinacija za one koji vole da odsedaju kod domaćina i za vrlo malo novca uz prenoćište dobijaju i hranu.

Preporučuje se odmor u Apiji, najvećem gradu i prestonici Samoe, u kojoj najbolje možete iskusiti način života stanovnika ove daleke zemlje.

Bali

Foto: Jimmy McIntyre / Flickr.com

Iako se na Baliju nalaze neki od najskupljih hotela sveta, ovde možete naći brojne bungalove, ali i povoljne pansione. Naravno, spa tretmani na Baliju, koji su s pravom poznati širom sveta, jeftiniji su nego iste usluge u većini drugih zemalja.

Urugvaj

Foto: Vince Alongi / Flickr.com

Urugvaj je možda i najpovoljnija destinacija u Južnoj Americi. Ova ponosna država ima šta da ponudi: ukusnu hranu, opušten način života u prestonici Montevideu i odlične plaže.

Portugalija

Foto: F Mira / Flickr.com

Regija Algarve u Portugaliji ima vrlo pristupačne cene, za razliku od drugih delova te zemlje. Osim ove oblasti, idealne za porodice i surfere, povoljan je i Lisabon. Mnogi ga porede s Barselonom, ali s mnogo manjim gužvama i nižim cenama.

Tajvan

Foto: William Cho / Flickr.com

Tajpej je mnogo jeftiniji od Hongkonga, Seula, ili Tokija, a nudi mnogo toga. Iako je hotelski smeštaj ipak nešto skuplji, ovde možete naći brojne hostele i pansione, a uobičajeno je i kampovanje.

Rumunija

Foto: Camil Ghircoias / Flickr.com

Rumunija je odlično povezana s ostatkom Evrope, zahvaljujući niskotarifnim avionskim letovima, a nudi i vrlo povoljna prenoćišta, jeftine karte za plovidbe Dunavom i spektakularne srednjovekovne zamkove.

Burkina Faso

Foto: Jeff Attaway / Flickr.com

Burkina Faso je pravi skriveni dragulj zapadne Afrike. Ova manje poznata zemlja opčinila je svakog ko ju je posetio. Obiđite Uagadugu, prestonicu sa izvrsnom umetničkom scenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu