"Rab je raj za nudiste"

Podeli

Iz Amerike stižu nove pohvale na račun hrvatskog turizma. Ovoga puta komplimenti su upućeni ostrvu Rabu i njegovoj ponudi svima onima koji vole da letuju - goli.

Foto: Arcadiuš/Flickr.com

Ugledni američki mesečnik The Atlantic objavio je priču o hrvatskom ostrvu Rabu, tačnije o naturizmu, nudizmu i svemu onomu što ovo ostrvo nudi ljudima koji preferiraju takav oblik letovanja.

Autor članka Tristan Rutherford vrlo detaljno opisuje kako su on i njegova supruga, inače dugogodišnji naturisti, uživali u lepotama Raba.

"Rab je dragulj u kruni hrvatskog Jadranskog mora. Baš kao i 1.199 ostalih ostrva u Hrvatskoj, i Rab nudi pijace poput talijanskih koje obiluju plodovima mora. Njegovim rustičnim enterijerom dominiraju mirisi ruzmarina, majčine dušice i bora.

U grada Rabu koji je udaljen nekoliko kilometara od kopna, vidljivo je negovanje domaćih proizvoda. U supermarketima se prodaju lokalne namirnice, a i trajekti su vlasništvo zajednice. Ostrvo je ukrašeno i sitnim i tajnim uvalama. Nije stoga čudno što je evropski naturistički bum započeo upravo ovde, odmah početkom 20. veka", detaljno opisuje autor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu