Solde: Tirolsko selo po meri Angele Merkel

Podeli

Nemačka kancelarka Angela Merkel letnji odmor provodi s mužem Joahimom Zauerom u jednom selu u Južnom Tirolu, pišu danas nemački mediji.

Mediji navode da je Merkelova sinoć s mužem stigla na aerodrom u Insbruku, odakle su, zatim, kolima otišli u Solde (Sulden).

To je italijansko selo s oko 400 žitelja u zapadnom delu Južnog Tirola, gde će najmoćnija žena sveta, kako je američki časopis "Forbs" već četvrti put proglašava, provesti svoj letnji odmor.

Merkelova bi, prema medijskim izveštajima, u Južnom Tirolu trebalo da se odmara tri sedmice, a koliko će zaista i ostati znaju samo malobrojni.

"Verujem da će Merkelova ostati do predavanja Rajnholda Mesnera", prenose mediji izjavu gradonačelnika tog mesta i navode da će Mesner, legenda planinarenja Južnim Tirolom, 31. jula održati predavanje i da nemačka kancelarka važi kao njegova obožavateljka.

Gradonačelnik kaže, prenose mediji, da se u selu raduju poseti kancelarke, ističući da se ona ponaša povučeno i da joj je potreban mir.

Bez obzira na to što će njeno obezbeđenje biti non-stop angažovano, to na život u selu neće uticati, navodi gradonačelnik, koji kaže da se može desiti da u planinarenju ljudi sretnu Merkelovu.

Merkelova, izgleda, ne odustaje od svojih navika, pa je tako i lane, neposredno pred savezne izbore, otišla na odmor na kome je uživala u lepotama planinarenja Južnim Tirolom.

Kada je reč o Angeli i odmorima, ona je poznata i po tome što se odmara, slično,kao i milioni Nemaca, bez skupih jahti i bogatih prijatelja, sasvim obično s mužem.

Merkelova je lane, u godini izbora, "profitirala" od svog uskršnjeg odmora na italijanskom ostrvu Iskija, kada su je "paparaci" uslikali, kranje prirodno i opušteno u šetnji s mužem, njegovim sinom iz prvog braka i njegovom decom.

"Paparaci-fotografije Merkelove sa njenog porodičnog odmora su 'čisto zlato' u izbornoj borbi", tvrdio je stručnjak za medije i medijski savetnik Mihael Špreng, naglasivši da one pokazuju da se najmoćnija žena sveta na odmoru ponaša kao i svaka druga.

Foto: facebook.com/snapshotsofthepast / Flickr.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu