Foto: Arhiva TOS
Foto: Arhiva TOS

Avantura počinje ovde: Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Podeli

U prostorijama Hale 4 Beogradskog sajma, od 22. do 25. februara 2024. godine, očekuje nas prava turistička poslastica - Međunarodni sajam turizma.

Turistička organizacija Srbije (TOS) priprema bogat program sa ciljem promocije Srbije kao destinacije koju ne samo da treba posetiti, već je treba i doživeti. U fokusu ovogodišnje prezentacije su promotivne, multimedijalne, kulturne i društveno odgovorne aktivnosti koje će posetiocima približiti sve ono što Srbija kao turistička destinacija ima da ponudi.

Srbija se predstavlja ne samo kroz svoje prirodne lepote i istorijske spomenike, već i kroz živopisne priče ljudi, tradiciju, gastronomiju i gostoprimstvo koje je dočekuje svakog posetioca. TOS želi da posetioci sajma osete dušu Srbije, da se upuste u avanture koje će pamtiti i prepričavati drugima, kreirajući tako jedinstvene uspomene koje će ih iznova vraćati u Srbiju.

Očekuje se da će ovaj događaj okupiti predstavnike iz različitih delova sveta, čineći ga pravim globalnim okupljalištem za ljubitelje putovanja, avanture i kulture. Osim domaćih izlagača koji će predstaviti bogatstvo Srbije, sajam će ugostiti i učesnike iz celog regiona, ali i iz dalekih zemalja, od Sijera Leonea do Kambodže.

Ova impresivna internacionalna prisutnost pruža jedinstvenu priliku za posetioce da na jednom mestu istraže i upoznaju različite kulture, tradicije i turističke ponude. Sajam postaje most koji spaja kontinente, kulture i ljude, promovišući međunarodno razumevanje i saradnju u duhu istinskog gostoprimstva.

Foto: Arhiva TOS
Foto: Arhiva TOS

Jedinstvena atrakcija Međunarodnog sajma turizma u Beogradu biće "Fotografija za poneti – SRBIJA. Doživi!", gde će posetioci uz pomoć napredne AI tehnologije "Photo Booth" moći da se fotografišu sa prelepim pejzažima Srbije. Ova inovativna tehnologija omogućiće svima da ponesu deo Srbije sa sobom, kao trajnu uspomenu na sajam i inspiraciju za buduće putovanje.

TOS neće propustiti priliku da istakne i bogatstvo različitosti koje Srbija nudi. Kroz novu brošuru "Uporišta duhovnosti", posetioci će moći da se upoznaju sa duhovnim centrima i verskim objektima koji predstavljaju temelje srpske kulture i tradicije. Ovaj segment programa naglašava važnost očuvanja kulturnog identiteta i promoviše Srbiju kao mesto gde se istorija prepliće sa savremenim trenutkom.

Za kompletno iskustvo, posetioce će očarati i nastup folklornog ansambla KUD "Spasovdanski vez". Njihovom izvedbom tradicionalnih srpskih plesova i nošnji, sajam će biti obogaćen autentičnim prikazom srpske kulture i tradicije. To će biti prilika da se domaći i strani gosti upoznaju sa bogatstvom srpskog kulturnog nasleđa.

Međunarodni sajam turizma 2024. godine neće biti samo prilika za promociju, već i za slavlje svega onoga što Srbija ima da ponudi. Očekuje se da će ovaj događaj privući veliki broj posetilaca, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, potvrđujući status Srbije kao jedne od vodećih turističkih destinacija u regionu. Svi oni koji posete sajam turizma moći će iz prve ruke da dožive zašto je Srbija destinacija koja zavređuje pažnju na globalnoj turističkoj mapi.

Ne propustite priliku da budete deo ovog izuzetnog događaja, otkrijete nove dimenzije Srbije i inspirišete se za svoje sledeće putovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu