Foto: Shutterstock/f11photo
Foto: Shutterstock/f11photo

Najbolje egzotične destinacije za prolećne praznike

Podeli

Obzirom da ove godine tokom uskršnjih i prvomajskih praznika imamo veliki broj neradnih dana, mnogi već maštaju o odmoru na nekoj od egzotičnih destinacija.

Neke agencije su već raspordale svoje kapacitete, a već sada na većini letova iz Beograda ostalo je vrlo malo mesta.

Proleće je jedno od najčarobnijih godišnjih doba koje budi prirodu širom sveta, a posebno u nekim od najuzbudljivijih destinacija za putovanje. Japan, Nepal, Vijetnam, Tajland i Bali nude jedinstvena iskustva koja se dodatno obogaćuju u prolećnoj atmosferi

Proleće je najlepši period za putovanje u Japan

Putovanje u Japan u proleće jedno je od najfascinantnijih iskustava za ljubitelje prirode i kulture. Čuveni Sakura (cvetanje trešnje) festival u Japanu predstavlja vrhunac proleća. Ovaj spektakl prirode oduzima dah posetiocima širom zemlje, transformišući parkove, bašte i ulice u cvetne oaze.

Prolećno putovanje u Japan pruža priliku da se uživa u tradicionalnim čajnim ceremonijama, posmatrajući tradicionalne gejše i istražujući bogatu istoriju i kulturu zemlje. Tokom proleća, klima u Japanu je blaga i prijatna, idealna za istraživanje drevnih hramova, šetnje tradicionalnim japanskim vrtovima i uživanje u ukusnoj japanskoj kuhinji. Dva grada koja ne bi smeli da zaobiđete u svojoj poseti Japanu su Tokio i Kjoto.

Tokio, prestonica i najveći grad Japana, predstavlja futuristički pejzaž sa visokim neboderima, šarenim svetlima i predivnim parkovima. Sa modernim tehnološkim dostignućima i tradicionalnim japanskim vrednostima, Tokio nudi nezaboravan doživljaj svojim posetiocima.

Kjoto, sa svojim istorijskim nasleđem, pruža kontrast modernom Tokio-u. Ovaj grad, smešten među planinama, poznat je po prelepim hramovima, tradicionalnim čajevima, i čarobnim baštama.

Foto: Shutterstock/Adb kun
Foto: Shutterstock/Adb kun

Nepal – putovanje na krov sveta koje nikog ne ostavlja ravnodušnim

Proleće u Nepalu donosi savršene uslove za planinarenje i istraživanje njegove netaknute prirode. Nakon hladne zime, proleće donosi toplije temperature i jasno nebo, čineći ga idealnim periodom za spektakularne trekking avanture. Himalaji u proleće ožive u punom sjaju, prekriveni raznobojnim cvećem i bujnom vegetacijom.

Putovanje u Nepal u proleće omogućava posetiocima da istraže planinske staze, susretnu se sa lokalnim stanovništvom i uživaju u spektakularnim pogledima na najviše vrhove sveta. Osim toga, proleće je i sezona kada se održavaju mnogi religijski festivali širom zemlje, pružajući posetiocima priliku da se upoznaju sa bogatom kulturom i tradicijom Nepala.

Pored svojih prirodnih lepota putovanje u Nepal ne bi bilo kompletno bez posete magičnim gradovima Katmandu i Pokhara.

Katmandu, glavni grad Nepala, je živopisna metropola bogata istorijom, kulturom i duhovnošću. Poznat po svojim drevnim hramovima, uskim ulicama, popularnim bazarima, Katmandu je magnet za putnike iz celog sveta. Grad odiše mističnom atmosferom koja privlači istraživače, avanturiste i duhovne tragaoce. U Katmanduu se nalazi i UNESCO-va svetska baština, kao što su Durbar trgovi, Swayambhunath stup i Pashupatinath hram, što ga čini važnim kulturnim centrom Azije.

Pokhara je rajski grad smešten na obalama jezera Phewa, okružen prelepim Anapurna planinama, čineći ga popularnom baznom tačkom za trekking avanture.

Ova idilična destinacija nudi spektakularne panoramske poglede na planine, čist vazduh i mirnu atmosferu, što je čini savršenim mestom za opuštanje i ponovno povezivanje sa prirodom. Jezero Phewa je srce grada, gde posetioci mogu uživati u vožnji brodićem, istraživati ​​okolne pejzaže ili se jednostavno opustiti na obali uz zalazak sunca. Pokhara je takođe popularna destinacija za paraglajding, avanturističke aktivnosti, kao i za posetu budističkim manastirima i hinduističkim hramovima u okolini.

Grad je poznat po svojoj opuštenoj atmosferi, prijateljskim ljudima i raznovrsnim kafićima i restoranima koji nude ukusnu lokalnu i internacionalnu kuhinju.

Bali, ostrvo bogova i nestvarni Ubud i Nusa Dua

Bali, ostrvo bogate kulture, prelepih plaža i živopisne prirode, nudi raznovrsna iskustva za putnike širom sveta. Boravak u mestima poput Ubuda i Nusa Due pruža jedinstvene perspektive na lepotu ovog indonežanskog bisera. Putovanje na Bali u toku našeg proleća nudi idelne vremenske prilike na ostrvu.

Grad Ubud, smješten u unutrašnjosti ostrva, Ubud je epicentar umetnosti, kulture i duhovnosti. Okružen bujnim pirinčanim poljima i tropskom šumom i džunglom, Ubud odiše mirom i inspiracijom. Posetioci mogu istraživati tradicionalna sela, posetiti lokalne hramove poput Pura Taman Saraswati i upoznati se sa umetničkom scenu u galerijama širom grada.

Jedinstvena atrakcija Ubuda je čuvena Majmunska šuma, gde posetioci mogu uživati u susretu sa majmunima i istraživati ​​njihovo prirodno stanište. Osim toga, Ubud nudi i raznovrsne mogućnosti za spa tretmane, jogu i meditaciju, pružajući posetiocima priliku za duboko opuštanje i obnavljanje duha.

Nusa Dua je sinonim za luksuz i opuštanje na plaži. Poznat po svojim prelepim belim peskovitim plažama i kristalno čistim vodama, Nusa Dua je savršena destinacija za one koji traže mir i udobnost. Luksuzni rizortovi nude nezaboravan provod, uključujući luksuzne spa tretmane, golf terene i vrhunske restorane.

Plaže poput Geger Beach i Pandawa Beach pružaju idealne uslove za sunčanje, plivanje i ronjenje. Posetioci takođe mogu istraživati okolna ostrva, poput ostrva Nusa Penida, i uživati u raznolikom podvodnom svetu.

Nusa Dua takođe nudi mogućnosti za aktivnosti na otvorenom, poput vožnje biciklom, jahanja konja i vodenih sportova poput surfanja i ronjenja.

Bali putovanje i boravak u mestima poput Ubuda i Nusa Due pruža nezaboravno iskustvo koje spaja bogatu kulturu, prelepe plaže i prirodne lepote Indonezije. Od dubokog duhovnog iskustva u unutrašnjosti ostrva do opuštanja na belim peskovitim plažama duž obale, Bali ima nešto za svakoga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu