ČARTER AGENCIJE BIG BLUE: Madrid s dve Beogradske ulice

Podeli

Španija je apsolutno posebna a Španci strastvena nacija, čija se uzavrela krv i južnjački temperament vidljiv na svakom koraku.

Ponosna je na lepote koje ima, tradiciju, istoriju i još puno, puno toga što je čini magnetno privlačnom za turiste iz celog sveta. Za mnoge od njih Madrid je magija. Zašto, najbolje je da se uverite sami.

Ovo je možda pravi trenutak da počnete s pripremama za ono što vas čeka u novembru. Agencija Big Blue je napravila petodnevni arnažman sa četiri noćenja uz direktan čarter let do prestonice Španije. Polazak je 9.novembra. Smeštaj je u hotelima sa tri i četiri zvezdice na bazi noćenja s doručkom a cena ovog nemerljivog zadovoljstva je već od 479 evra.

Za one koji su znatiželjni predlog je da na ovom putovanju ne propuste fakultativne izlete do Toleda, odnosno onaj poludnevni do Segovije. Naravno tu je i obilazak muzeja Prado. Ko je bio u Madridu a prepustio je priliku da vidi remek dela El Greka, Velaskeza ili Goje, taj…

Madrid je i geografski, ali i administrativni, politički i kulturni centar Španije i treći je najveći grad u Evropskoj Uniji. Nalazi se na 665 metara nadmorske visine, što ga čini najvišom prestonicom u Evropi. Osim španskog kralja u Madridu žive i katolički biskup i mnogi važni državnici. U gradu se nalazi čak šest univerziteta, mnoštvo pozorišta i muzeja, a Madrid je i jedan od gradova sa najvećim prostorom pod zelenom površinom u Evropi. Za nas je možda interesantan i ovaj podatak: Madrid ima dve Beogradske ulice! Jedna se nalazi u prigradskom naselju Las Rosas u blizini nekoliko ulica evropskih gradova. Druga Beogradska je takođe daleko od centra grada, u naselju Mehorada del Kampo.

Mnogo je toga što u Madridu treba posetiti. Na prvom mestu su, bez dileme čuvene ulice Paseo del Prado i Gran Via. Deo folklora ali i znamenitosti prestonice Španije su i božanstveni trgovi. Onaj s čuvenom fontanom zove se Cibeles. Vredna pažnje je i Plaza Espanya, poznata po tome što njom dominira spomenik Miguela Servantesa. Ostaćete zadiviljeni i pred lepptom Trga Mayor odnosno Orinete sa kraljevskom palatom neobične a već prepoznatljive arhitekture. Za katedralu Almudena kažu da je jedna od najmlađih katerala u Evropi ali uprkos tome zaslužuje da je posetite. Ono što je pod obevezno da se vidi kada ste u Madridu su i Vrata Sunca (Puerta de Sol). Baš tu se nalazi i statua medvedice koja je simbol prestonice Španije.

U Madridu ne smete da žurite. Koračajući polako videćete i doživeti više. Pre svega atmosferu i karakter megapolisa koji ukrašava Pirinejsko poluostrvu, njegovu širinu u svakom pogledu, ljude posebne energije…Čarter let agencije Big Blue, put prestonice Španije, poleće, podsećamo, 9. novembra….

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu