U inat osoblju: Avion vraćen zbog sebičnog putnika

Avion kompanije Kvantas, koji je u petak uveče poleteo iz Kanbere za Melburn, bio je prinuđen da se vrati na aerodrom zato što je jedan od putnika odbio da prebaci svoj laptop na "flight mode".

Izvor: news.com.au
Pošaljite komentar
  1. @mladen
    Gospodine, ja imam sreću da sam poveliki čovek, nimalo bezazlenog izgleda (i taj izgled uopšte ne vara :) ), pa me neandertalci obično zaobilaze u širokom luku, jer generalno imaju dobar instinkt za takve stvari. Koji ga nije imao, gorko je zažalio :)

    @artiljerac
    A ko vam kaže da ja to ne uvažavam, čak sam i napisao da to radim, ali, za razliku od vas, besmislena pravila ne prihvatam zdravo za gotovo. I kao što već rekoh, osnovna logika nam govori, čak i da ne znamo ništa o tome (a nešto malo ipak znam, jer sam pročitao par članaka na tehničkim sajtovima koje pratim o toj problematici), da bi se, da bilo kakva stvarna opasnost postoji, to daleko strože kontrolisalo sa nekim aparatima koji bi hvatali emisije neisključenih telefona :))

    @obojica
    Mi svakako nismo na ti, i potpuno je izvesno da nikada nećemo biti, ja sam, naime, u izboru društva prilično selektivan :)
     (EU Citizen, 21. novembar 2017 17:30)

    # Link komentara

  2. @EU Citizen

    nije tebi bilo do "nedeljenja lekcija" nego lik neandertalskih karakteristika moze i da udari.
    (mladen, 17. novembar 2017 08:20)

    # Link komentara

  3. Uređaji koji nisu u flight modu mogu da izazovu zujanje u slušalicama pilota i kopilota. Mala je verovatnoća da to izazove problem. Mala, ali apsolutno nepotrebna i na kraju krajeva pravila su pravila.
     (Neko iz mase, 16. novembar 2017 15:28)

    # Link komentara

  4. @ EU citizen Потписујеш се како се потписујеш,а коментар ти је врло
    балкански.Није то ништа,нема везе,то авиокомпаније мрзе путнике...
    и тралалала.Јел забрањено?Забрањено је.Е твоје је да поштујеш а не
    де сад ТИ измишљаш разлоге да не поштујеш.Не слажу се око тога мало
    већи стручњаци од тебе.То што ти имаш супротно мишљење се не уважава
    Ни Тито није признавао Суд Краљевине СХС,па је робијао у Лепоглави.
    (артиљерац, 15. novembar 2017 21:27)

    # Link komentara

  5. Баш ме интересује хоће ли Qantas да фактурише том CEO трошкове које су направили због њега.А требало би и путници да ге туже заако ништа друго,изгубљено време.Па кад му спакују једно 3 милиона$ одштетног
    захтева неће ни да носи лаптоп,оставиће га код куће.
    (артиљерац, 15. novembar 2017 20:11)

    # Link komentara

  6. Ja bih mu oteo pa zatim razbio taj laptop o glavu. Zasto aviokompanije ne uvrste po jednog lika dimenzija Haftora Bjornsona u clanove posade sa zadatkom i ovlascenjem da resava ovakve probleme?
    (sax, 15. novembar 2017 20:01)

    # Link komentara

  7. Nije putnik "sebičan" već su ograničenja za elektronske uređaje besmislena i odavno prevaziđena, pošto oni ni na koji način ne ometaju funkcionisanje uređaja u avionu. Ja uključujem flight mode iz navike, ali na gotovo svakom letu na kome sam bio uočio sam ljude koji ostavljaju telefone uključene (poslednji put prekjuče kada je pored mene sedeo lik neandertalskih karakteristika za koga nisam bio siguran da uopšte razume šta je flight mode, a nije mi bilo do deljenja lekcija, jer znam da ne preti nikakva opasnost :) ), da neka stvarna opasnost postoji, to bi se rigorozno kontrolisalo nekom spravom za merenje zračenja, dakle, radi se samo o još jednom od stotina sitnih birokratskih iživljavanja i besmislenih maltretiranja putnika od strane, što aviokompanija, što država. Koristi se činjenica da su većina ljudi ovce koje misle da to stvarno tako treba.
     (EU Citizen, 15. novembar 2017 14:28)

    # Link komentara

  8. Pa je bilo neke kazne za tog Narcisa?
     (Dragan, 15. novembar 2017 13:36)

    # Link komentara