Mjanmar: Raj na zemlji koji je u centru neželjene pažnje

Magični Mjanmar, nekadašnja Burma, najveća je zemlja Jugoistočne Azije, dom preko 40 miliona budista, zemlja najlepših zalazaka sunca, hramova koji oduzimaju dah, predela koji se pamte. Međutim, otkako je 25. avgusta izbio novi talas nasilja u najzapadnijoj državi Mjanmara, Rakajnu, pripadnici muslimanskog naroda Rohingja svakodnevno beže u Bangladeš. Pogledajte lepote zemlje koja je ovih dana u središtu pažnje svetskih medija.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Ne ulazim u politicke komentare... Mijanmar je sjajna zemlja, uvek kazem da je to jedna od najboljih zemalja za ljubitelje fotografije.. Prelepi hramovi, na hiljade njih, divna priroda... Posetio sam od Jangona preko jezera Inle do Mandaleja i reke Iravadi, carobni Bagan sa stotinama hramova i onda i obalu, sa prelepom plazom Ngapali... Sve je toliko interesantno, jedan potpuno drugaciji svet koji treba videti i doziveti... Preporuka!
    (Aman Zaman, 20. oktobar 2017 18:28)

    # Link komentara

  2. Burma je diktatura koliko znam....vojni rezim
    (jole, 19. oktobar 2017 17:47)

    # Link komentara

  3. Bard Milan Zivadinovic je tamo bio selektor fudbalske reprezentacije :)
    (Bosingva, 19. oktobar 2017 17:44)

    # Link komentara

  4. Kad god pročitam "Mjanmar", pomislim na Sajnfelda... Burma. Mister Piterman. Hahahaaa!
    (Nila, 19. oktobar 2017 15:54)

    # Link komentara

  5. eto vidis,kako to zna da bude,nisu znali da je budizam tvrd orah pa na kraju krajeva polomise zube i sad nazad svojoj kuci odakle su i dosli?
    (neko lud, 19. oktobar 2017 13:40)

    # Link komentara

  6. Taman sam hteo da napišem komentar: evo dokaza da ni Budisti nisu imuni na nasilje, da vera ne znači ništa..... kad ono, opet se radi o Muslimanima. Svaka čast političkoj korektnosti, ali.... da se ne lažemo!
    (Rke Koke, 19. oktobar 2017 13:22)

    # Link komentara