Delta Neretve, prostor neverovatne lepote

Reka Neretva izvire u Bosni i Hercegovini ispod planine Zelengore na nadmorskoj visini od 846 metara. Tok joj je dugačak 215 kilometara, prolazi kroz kanjone, kotline i ravnice, a uliva se u Jadransko more u blizini Ploča.

Izvor: B92, punkufer.hr
Pošaljite komentar
  1. ja sam lokalac i slažem se da je priroda više nego ok.Treba dodati da je taj plićak jako neugodan za žene zbog sitnog pijeska i bakterija,ali isto tako je savršeno mjesto za ove što vole vjetar i daskanje na vjetru.U pločama ima luka,i zagadjeno je more u užem krugu.Šta se tiče Srba,možete se kretati i u navijačkim dresovima danju,samo ne bih preporučio noću,što je donekle normalno zbog alkosa.To se ovde smatra kao traženje degeneka.
    (neretvanac, 29. jul 2017 09:09)

    # Link komentara

  2. @Low , dole vazi izreka: tko trazi degenek, taj ga i dobije, osobno sam iz Zg, i dole smo bili sa autom Bg tablica (prijatelji iz Bg i Vranja) i nismo imali nikakvih problema, iako bi po svemu to trebala ubitacna kombinacija, nikakvih problema nismo imali, jos su nas i ljudi castili. Tako da samo naprijed. Uzivajte u odmoru i nema potrebe za brigom po tome pitanju.
    (tomoozg, 25. jul 2017 20:01)

    # Link komentara

  3. I prostor iz Ilijade, do stare srpske prestonice Skadra...
    (Samis, 25. jul 2017 14:22)

    # Link komentara

  4. Prošao pre neki dan. Dolina Neretve je još lepša nego na ovom snimku.
    (iwek, 25. jul 2017 13:18)

    # Link komentara

  5. @tomoozg, 25. jul 2017 10:04
    Slažem se. A mogli bi skoknuti i do Opuzena, posetiti famozne plantaže agruma. Možda učestvovati u berbi voća - ak' se ne varam, organizuje se nešto slično za turiste sa cruisera koji pristaju u Pločama. Neretvanska regatta svakako za preporuku. Od delte Neretve - lokalci i Hercegovci obično kažu Ušća - uzvodno Neretvom, definitivno bi vredelo posetiti i Kulu Norinsku. Ili možda skoknuti preko granice u Hercegovinu i posetiti Hutovo Blato ili možda Mogorjelo pored Čapljine.

    Deltu Neretve zaista vredi posetiti. Većini tipičnih seaside turista, nikada nije bila stvarno zanimljiva - brackish water je verovatno glavni razlog - ali mislim da upravo tu leži njena prednost. Plus, priroda je izuzetno lepa, zanimljiva je antička i srednjovekovna istorija oblasti, cela oblast je raj za birdspotters, a tu je i odlična gastronomska ponuda...
    No, moram priznati da ne znam kakav je trenutno odnos lokalaca prema Srbima, i gostima iz Srbije, pa mislim da bi valjalo prethodno se dobro raspitati o tome. Ništa zaista ekstremno, ali je ranije bilo nekoliko incidentnih situacija...
    (Low Key Lyesmith, 25. jul 2017 11:28)

    # Link komentara

  6. predivna delta neretve, svakako ju obiđite tzv. lađom koja se koristi na poznatom maratonu lađa (mislim da cak i sudjeluje ekipa iz srbije), na kojoj cete uz odlicno vino, prsut i sir uzivati u cistoci i ljepoti prirode, cista i pitka voda voda u rukavcima je rijetkost koja ce za nekoliko godina biti zagađena. Obiđite i selo Vid nedaleko od Metkovica sa predivnim ljudima i bogatom povijescu u kojem se nalazi i anticki muzej, a o hrani (jegulje, zabe, liske...) i najboljim vinima da ne pricam, to je doista mjesto za odmoriti dusu. jedino se pazite paklenih vrucina.
    Ugodan vam odmor.
    (tomoozg, 25. jul 2017 10:04)

    # Link komentara