1. Imate super opisane izlete blizu Beograda na linku [link]/. Ja sam skoro sve obišla i top su.
    (Dana1990, 4. avgust 2022 18:01)

    # Link komentara

  2. Sve je to sto ste naveli vec vidjeno i nije nista posebno,manje vise industrijski turizam.Jedan,dva dana ne ide da covek ide i zvera i prelazi par sati amo tamo kolim,pa jos po gradovima na 35-40 C da se setka.
    Mene cudi da ijedna turisticka agencija nema izlet ili petodnevni aranzman tipa Krug Srbije.Mnogi od nas ne voze ili ne zele da voze dok su na odmoru,pa npr krenuti iz Bg,pa istocnom Srbijom, drugi treci dan juznom,cetvrti zapadnom Srbijom,peti,sesti severnom eto milina. Jos ne spavati po hotelima vec u selima,etno ili slicna,jesti kod domacina nekih.Praviti pause i izlete u cistoj prirodi. Eto saveta i da se upzona Srbija i uziva u nekim novim stvarima,samo se plasim da to ne bude 400e i vise po aranzmanu. Ako neko zna da neka agencija to nudi,neka mi je preporuci.
    (SrbijaDanas, 27. jun 2017 16:23)

    # Link komentara

  3. Odgovor Goranu - ukucaj : manastir Manasija , Resavska pecina , Lisine , Sisevac( sa olimpijskim bazenom i najvecim ribnjakom u Srbiji , a pastrmku spremaju na 20m od mesta gde je gaje ), manastir Ravanica , muzej rudarstva u Senjskom Rudniku ... Od Beograda najvise 160 km .Prijatan vikend.
    (ljilja, 27. jun 2017 15:21)

    # Link komentara

  4. @vlada
    Hahahaha..pa tebi ima kad ti je Zrenjanin zanimljiv i slice trash lokacije koje si nabrojao... ne smej se coveku koji ima kulturu zivota i razume razliku izmedju sredjenih i kulturnih mesta i onih koje je neko proglasio za "destinacije" :)
    (radijator, 27. jun 2017 10:53)

    # Link komentara

  5. Bolje Srebrno jezero kod Velikog Gradista ili u Belu Crkvu na jezero. Ili u Jakovo u Aqua Park ili u Moravske Konake kod Velike Plane, ima i bazen tamo. Moze biti interesantan i Backi Petrovav koji isto ima Aqua Park i naravno poznata Jagodina
    (Zvezda, 26. jun 2017 22:11)

    # Link komentara

  6. Ko je lud da ide na Taru i Zlatibor na 1 dan, i da se vozi 4 sata u jednom pravcu, dakle 8 sati tamo i nazad. Takodje i Madjarska ne dolazi u obzir, jer ćete da čekate bar sat vremena na granici, a možda i duže jer je sezona godišnjih odmora. Pre 2 godine u julu mesecu, kada sam se vraćao iz Nemačke u Srbiju, čekao sam čak 5 sati da iz Madjarske udjem u Srbiju, hteo sam da poludim. I Kelebija i Horgoš su bili zakrčeni, zato što je milion Turaka gastarbajtera išlo u Tursku na godišnji odmor. Temišvar preporučujem, meni je iz Pančeva do tamo trebalo manje od 2 sata kolima, sa sve prelaskom granice. Lep, uredjen i zanimljiv grad. Sada preko leta kada je sezona kupanja, najbolja je solucija Bela Crkva ili Srebrno Jezero. Bio sam više puta i u BC i na SJ, i mogu da kažem da je Bela Crkva bolja solucija. Em je bliže, em ima više jezera i plaža. Ja sam od 7 jezera do sada obišao 5, samo je jedno jezero (gradsko) urbanizovano, ima 2 uredjene plaže, ležaljke, kafiće, fast fudove, prodaju sladoleda, šetalište oko celog jezera... Ali ja volim jedno neuredjeno jezero koje se zove Novo jezero. Ogromno je, čisto, nema nigde žive duše, nema cike, vriske, buke itd. Prošlog leta sam prvi put bio na tom jezeru sa društvom, i oduševio se. Oko celog jezera smo bili samo mi, i neki bajkeri koji su bili skroz na drugoj strani jezera. Tako da smo imali naše privatno jezero. :-) Jedina mana je što je obala neuredjena, nema neke uredjene plaže. Ali zato kad udješ u vodu, milina.
    (Svetski Mega Car, 26. jun 2017 16:09)

    # Link komentara

  7. @Dzo,Sjenicki sir iz Crvska ka crnogorskoj granici, pogresio sam. :) postoji nesto mnogo bitnije sto sam tamo primetio a to su ljudi. Posmatrao sam bracni par, stari ljudi, oduvek zive na selu, kako se postuju. Pitam starinu da li se nekad naljutio na zenu a on me pogleda zacudjeno, "Nikad, niti sam joj sta zamerio". A ona ko devojcurak, smeje se, sedi pored njega i ukrsta prste. Nikada necu zaboraviti taj dan.
    (Dzo, 26. jun 2017 15:07)

    # Link komentara

  8. Na 100 km od Beograda, sat vremena vožnje izvor termalne vode " banja Zdrelo". Tu je i prelepi manastir Gornjak sa klisurom gde moze da se roštilja pored reke Mlave, manastir sv.Trojice sa pogledom na okolinu, kao i manastir Vitovnica. Mada je lepše da se ide na vikend jer ima i prenoćišta u kućnoj radinosti, a za one sa dubljim džepom i hoteli. Blizu je srebrno jezero tako da je uživancija zagarantovana. Topla preporuka.
    (L&A, 26. jun 2017 14:59)

    # Link komentara

  9. @artiljerac
    To nije za jednodnevni odmor ali je super.Godinama sam sa porodicom išao na par petodnevnih odmora po Srbiji (od proleća do jeseni i jedan drugar me ubedi da idemo na Taru preko Debelog brda.
    Zaustavili se u Mionici (volim taj kraj strašno - stacioniraš se u Vrujcima pa izleti na Divčibare i Ravnu goru) pa polako uz brdo.Samo Debelo brdo je fantastično - nema turizma,infrastrukture samo planina(oprez zbog Golfova dvojki bez tablica- uz odvratan put su najveća opasnost).
    U B.Bašti bili čitav dan i tek uveče u smeštaj na Tari.
    Tako mi se čini B.Bašta - jedan dan puna kapa.Simpatično mesto (ne znam na šta liči sada posle klizišta onih,nadam se da su se oporavili).
    (Komša, 26. jun 2017 14:33)

    # Link komentara

  10. (Domaćin, 26. jun 2017 13:46)
    u vrdnickoj kuli prilikom rucavanja ti naplate i escajg kojim jedes.
    (proveri racun, 26. jun 2017 14:33)

    # Link komentara

  11. ...rezervat obedska bara, dvogled ili aparat oko vrata ... ima se šta videti
    (nele, 26. jun 2017 14:22)

    # Link komentara

  12. Trbusnica "Etno Selo Babina Reka".Na 1h od Bgd
    (milos, 26. jun 2017 13:58)

    # Link komentara

  13. Ја предлажем Бајину Башту.На Дрини сте,градић је прелеп,скоцкан,а
    максимум 3 сата од Београда.Преко Ваљева и Дебелог брда.Боже здравља
    мислим летос тамо на 10-ак дана.Клопа је супер,ракије домаће колико
    волиш,па лаганица.Ко пеца,кажу да је рај.
    (артиљерац, 26. jun 2017 13:53)

    # Link komentara

  14. Puno destinacija u drugim državama i sa 3-5 sati vožnje u jednom pravcu, što je besmisleno za jednodnevni izlet. Preporučujem Vrdnik koji je na 45-60min vožnje od centra Beograda. Čist vazduh Fruške Gore, bazeni sa termalnom vodom, Vrdnička kula, odlična ugostiteljska ponuda, hotel Premier sa 5* za ljubitelje luksuza i fensi spa centara, privatni apartmani sa cenama od 5-10e po ležaju za noć, desetak fruškogorskih manastira u okolini, staze za pešačenje po šumi, biciklističke rute po Fruškoj. Biser prirode na max 1h vožnje od centra Beograda!
    (Domaćin, 26. jun 2017 13:46)

    # Link komentara

  15. @Goran
    kazes nema nista posebno na manje od 800 kilometara ?
    pa da li se ti salis ???
    Supruga i ja cesto za vikend idemo van Beograda.
    Evo samo nekih mesta koje obilazimo Subotica,Palic,Kanjiza,Vrsac,Bela Crkva,Zrenjanin,Fantast,Kraljevo,Zica,Studenica,Golija,Lepenski vir,Manasija,Ovcarsko-Kablarski manastiri,UVAC.........toliko toga lepog,znacajnog i fantasticnog ima u nasoj predivnoj Srbiji ali eto ti nisi toga na tvoju zalost svestan.
    (Vlada, 26. jun 2017 13:44)

    # Link komentara

  16. Belocrkvanska jezera na samo 100 km od Beograda!
    (Chilli, 26. jun 2017 13:36)

    # Link komentara

  17. Pogledajte kakav je njihov trg. Zelenilo a ne kic fontana. Zgrade sredjene kao u bajci, svuda dosta zalenila a ovi nasi u Beogradu sve zelene povrsine unistise i samo sve betoniraju. A to rade zbog toga sto su se ugradili kod nekog privatnog preduzimaca koji zna samo da betonira.
    (Zoran, 26. jun 2017 13:28)

    # Link komentara

  18. Osijek, 168 km, grad baroka i secesije, grad zelenila.
    (ana, 26. jun 2017 13:10)

    # Link komentara

  19. @Goran,Uhvati me "zuja" i poranim, odem do Uvca, "svratim" do Stavlja i kupim najbolji sjenicki sir. Spustim se do Kraljeva po kraljevacki kajmak pa polako ka Istocnoj Srbiji i zamisli naletim na jos jedno jezero, usput sume, pasnjaci, njive, reke, potoci, izvori... Kada stignem na Istok, tek tada nastaje haos od lepote, sta cu, prorade geni, tu ostanem par dana, uberem voce, povrce, pijem vodu sa izvora pored pradedine kuce...
    (Dzo, 26. jun 2017 13:02)

    # Link komentara

  20. U Bajčetinu.
    (Toma, 26. jun 2017 12:53)

    # Link komentara

  21. Pored Srebrnog Jezera da trazim bolje?

    I kupanje i pecanje i vazduh sa Karpata ?
    (bbc, 26. jun 2017 12:50)

    # Link komentara

  22. Na Šar planinu.
    (Braon krava, 26. jun 2017 12:38)

    # Link komentara

  23. A zasto nema neki tekst sa naslovom "Gde otici na jednodnevni izlet blizu..."Surdulice, Trgovista, Sjenice, na primer. Inace, pobrojane su destinacije udaljene po 200-250 kilometara sto je za jednodnevni izlet neisplativo. Eventualno moze etno selo \stanisici, mada mislim da je Zornica kuca daleko bliza.
    (Slavisa Vukosavljevic, 26. jun 2017 12:32)

    # Link komentara

  24. Krstarenje Dunavom do Kladova
    (Vrući pas, 26. jun 2017 12:30)

    # Link komentara

  25. Ima na 80km od Beograda,u Beloj Crkvi,nekoliko jezera ali nema ko to da sredi,izgradi hotele.
    (svetlana, 26. jun 2017 12:29)

    # Link komentara

  26. Ima itekako mesta za jednodnevni izlet koja nisu navedena ovde. Skoro sam obilazio Resavu - pećinu, manastir Manasija i vodopad Veliki Buk. Može se otići na planinarenje na nizak, ali atraktivan vrh Ostrvica na Rudniku. Dunavska tura je takođe atraktivna - Smederevo, Viminacijum, Ram, Srebrno jezero, Golubac, Lepenski vir... Onda imate Obedsku i Carsku baru. Pa Vršac sa Vršačkim Bregom, Deliblatsku peščaru, Belu Crkvu... Naravno Frušku Goru, Sremske Karlovce sa Stražilovom. Na samoj teritoriji Grada Beograda ima lepih mesta, kao što su Bojčinska šuma i Kosmaj.
    (expert, 26. jun 2017 12:22)

    # Link komentara

  27. Goran....care,Budimpesta je na 4 i po sata voznje od Beograda,Temisvar na dva i po sata voznje,Segedin na tri,Sofija na malo vise...
    (coki, 26. jun 2017 12:10)

    # Link komentara

  28. Interesantan članak, ali ja bih dodao i par predloga kojima je mesto za jednodnevni izlet, koji ne treba provesti u kolima.
    1-Fruška gora (od šetnje obroncima, do obilaska karlovaca, vinarija...)
    2-Bojčinska šuma (Surčin-mirno izletište)
    3-Oplenac, Topola
    4-Zasavica
    5-Kosmaj ili Avala za ljubitelje prirode
    6**-Za one sa dubljim džepom-Aqva park Ždrelo (termalni izvori), Izvor ili Petroland
    Za opcije sa noćenjem otvara se mnogo više destinacija do kojih se vozi 3-4 sata poput Srebrnog jezera, Tare, Ivanjice...
    (Dragan, 26. jun 2017 12:10)

    # Link komentara

  29. stevan...jel se salis?izgleda iz sela nisu izasli ovi sto ti daju pluseve.Ti poredis Temisvar(preko 400.000 stanovnika) i Segedin,prelepe gradove,uredjene,ciste,sredjenije i organizovanije od Beograda i Novog Sada(Nis da ne spominjem),prosecne plate 700+ evra,odlican gradski saobracaj,uredjene zelene povrsine,trgovi...i to poredis sa Divcibarama i Zlatiborom?!?!?!Brze ces stici do Temisvara i videti prelepi grad nego sto ces stici do Zlatibora i videti kako su posekli sumu pored jezera da bi izgradili ogromne zgrade,neplanski,a put do tamo je posebna prica.
    (coki, 26. jun 2017 12:08)

    # Link komentara

  30. Kuci
    (Sasa, 26. jun 2017 12:05)

    # Link komentara

  31. Kod mame i tate u selo, da se napune torbe.
    (pancevo, 26. jun 2017 11:44)

    # Link komentara

  32. Nema gde, sve je u Beogradu. Centralizacija!!!
    (Nikola, 26. jun 2017 11:14)

    # Link komentara

  33. Od toliko mesta u Srbiji vi stavili Temisvar i Segedin na prva dva mesta?
    A sta je sa Divcibarama, Zlatiborom, Vrdnikom, Zasavicom i slicno?
    (stevan, 26. jun 2017 11:13)

    # Link komentara

  34. To je glavni problem Beograda, sto je na takvom polozaju da nema nista posebno zanimljivo za izlet/vikend na dan-dva. Niti visokih planina, niti mora, niti bistrih jezera... Sve sto je zaista atraktivno je na ceo dan putovanja kolima. Retko koji grade se toliko izbaksuzirao da nema ama bas nista posebno na manje od 700-800 km udaljenosti.
    (Goran, 26. jun 2017 11:12)

    # Link komentara

  35. Zar nisu Babe zatvorene?
    (mare, 26. jun 2017 11:10)

    # Link komentara

  36. Вожња до Вишеграда траје најмање 4 сата у једном правцу, значи 8 сати укупно. Није ли то превише вожње за једнодневни излет иако је Дрина тамо прелепа?
    (Раде, 26. jun 2017 11:02)

    # Link komentara

  37. Motel "Izvor" u Aranđelovcu svakako nije atrakcija otkako je privatizovan i loše, neukusno renoviran.
    (arhitekta, 26. jun 2017 10:55)

    # Link komentara

  38. Visegrad, 5-6sati voznje Ibarskom u jednom pravcu
    Neprocenjivo za jednodnevni izlet
    (kanda, 26. jun 2017 10:46)

    # Link komentara

  39. Pecaljke I pravac Krcedin ili zica za roštilj i kilo kobaje i pravac Iriški venac.to su jednodnevni izleti a trošenje 6 do 7 sati na putovanje i nazad do Segedina ili do Višegrada je za snobove!
    (Brainstorm, 26. jun 2017 10:43)

    # Link komentara

  40. Idite bre Beograđani ..... samo nemojte južno od Bubanj potoka.
    Nije bezbedno za.vas..
    (Skelaďžija na Moravi, 26. jun 2017 10:20)

    # Link komentara

  41. ar definitivno
    (velja, 26. jun 2017 10:18)

    # Link komentara