Dubai gradi još dva veštačka ostrva do kraja 2020.

Dubai planira da uloži 1,7 milijardi dolara u projekat nasipanja dva veštačka ostrva sa obe strane luksuznog hotela "Burdž al Arab". Novi megaprojekt nosi naziv "Marsa al Arab" i podrazumeva gradnju odmarališta koja bi trebalo da povećaju broj posetilaca Ujedinjenih Arapskih Emirata na 20 miliona godišnje.

Izvor: klix.ba
Pošaljite komentar
  1. ...pa onda mora i Beograd da sagradi barem jedno.
     (bljak, 18. maj 2017 21:31)

    # Link komentara

  2. Hajmo!..nego, kada ćete da napravite, veštačku planetu?
     (Smuleco, 18. maj 2017 15:51)

    # Link komentara

  3. Soulless piece of land.

    Kad vidis Dubai i sve to, bljak. Nekada suse stvari radile i gradile sa dusom, sada sve neke bezlicne kockice, krive, a iznutra megatone kiceraja. Nekada su Arapi imali ukusa, sada....bljak.
    (NoName, 18. maj 2017 10:21)

    # Link komentara

  4. Mogu da grade koliko hoće, tamo se ne bih vratila. Nisam od onih koji se oduševljavaju neboderima, tržnim centrima i hotelima. Radije bih Pariz i Moskvu istraživala do besvesti.
     (Ja, 18. maj 2017 00:15)

    # Link komentara

  5. Biznis cveta, stvarno - cudo u pustinji, svi zadovoljni. A onda ce, odjednom, Ameri i ostali da primete da uopste nema demokratije ni ljudskih prava! Pa ce i to da stigne, na americki nacin...
     (Desa, 17. maj 2017 18:17)

    # Link komentara

  6. Sve to prelepo izgleda, ali šta vredi kada je Persijski zaliv jedno prilično mrtvo i gadno more, naročito za razmažene Mediterance kao što sam ja, iako ima tu prednost za Evropljane što je na par sati leta, a može da se kupa i usred zime :) Međutim, to je samo teorija, kad god imam vremena za dži zimski odmor, da ne letim 12-13 sati za deset ili petnaest dana radije ću da letim još pet-šest sati do jugoistočne ili južne Azije, nego da se. smaram sa prlično odbojnim Arapima (koje srećom u Emiratima viđate retko, jer, pošto su vredni, svuda rade stranci :) ) i njihovim ružnim morem :)) Doduše, ako ništa drugo, hoteli i restorani su odlični :)
     (EU Citizen, 17. maj 2017 09:22)

    # Link komentara