1. Oman medju najbezbjednijima???
    (Irvas, 23. april 2017 08:31)

    # Link komentara

  2. Par puta bio u Finskoj i Helsinkiju jos od 74 pa na ovamo.Veoma,Veoma dobra,sredjena zemlja,Grad.
    Jedino sto je pice skupo.
    Finkinje odlicne.
    (Eur, 21. april 2017 19:41)

    # Link komentara

  3. Dobrodosli u Finsku, zemlju u koju se ne dolazi slucajno ili usput nego samo ko bas hoce.
    Finci se iskreno zblanu kada cuju da im je neko dosao u turizam.
    (nosim tetki lek, 20. april 2017 19:48)

    # Link komentara

  4. @EU Citizen
    Helsinki nije nipošto "mali provincijalni grad", broji oko 600.000 stanovnika, poput jednog Dusseldorfa i Lisaboma, dosta više od Lyona ili Zuricha...Kako kažete, niste ga posjetili, pa niti ne možete suditi o njegovoj turističkoj ponudi i atmosferi koja tamo vlada. Dovoljno je spomenuti da je to grad čuvenog svjetskog arhitekta i dizajnera Alvar Aalta, čija ostvarenja figuriraju kao nesumnjivi finski brend, no Helsinki kao i obližnji Turku pruža dosta i drugih zanimljivosti i posebnosti.
    (finland, 20. april 2017 12:47)

    # Link komentara

  5. Jeste turizam istorija, kultura, nasledje ali je turizam i aktivni odmor za posebnu ciljnu grupu a tu Helsinki i Finska ne zaostaju za ostatkom sveta. I za one, naravno, koji ne razmisljaju koliko to kosta:Extreme Sports, Winter Activities & Safaris, Water-SkiZoo, BMX, Skateboarding & Skate Parks, Mountain biking…itd, itd,
    Unajmite gliser i obidjite arhipelag Helsinkija. Izbor je veliki i ne razlikuje se mnogo od skijanja u Francuskim alpima sem sto ovo poslednje ima prizvuk snobovstine.
    (E,, 20. april 2017 11:31)

    # Link komentara

  6. Severni i juzni pol,nisu uzeti u razmatranje?Nikada nisam cuo da se tamo desio neki teroristicki napad.
    (Mix, 20. april 2017 07:41)

    # Link komentara

  7. Retke su stvarne i privlačne turističke destinacije oko polarnog kruga, :) kombinacija gadne klime, činjenice da se, logično, tu neka civilizacija razvila tek relativno nedavno i nema duboke arheološke i kulturne korene, i hladnog i dosadnog mentaliteta, ogromnoj većini ljudi ne govori apsolutno ništa, mene čak ni ta vrsta depresivne prirode, iako nominalno jeste lepa, ne privlači nimalo. Zato su skandinavske zemlje (u par sam bio, i samo potvrdio prethodni utisak kako će to izgledati, ali ne i u Finskoj), bez obzira što bih teoretski voleo da obiđem skoro svako mesto na svetu, duboko na dnu liste prioriteta. Pa tako i sa Helsinkijem, džabe što je najbezbedniji, kada je to mali provincijalni grad, pun, doduše, finih, ali zaista ne mnogo inspirativnih ćutologa i kompulzivnih arktičkih pijandura, ne baš čuven ni kulturi, ni po gastronomiji, skup za šoping, i šta tačno turista ako nije fanatik saune ili šetnji po beskrajnim šumama da radi u takvoj zemlji i takvom gradu? :))
    (EU Citizen, 20. april 2017 07:30)

    # Link komentara

  8. Pa ko bi tamo pozeleo da ide kao turista. Ajde ekonomski migrant, ali turista?
    (Novljanin, 20. april 2017 00:18)

    # Link komentara

  9. Vrlo cudan izbor za bezbedne destinacije van Evrope. Kako je moguce da su Kanada, Australija i Japan iza Emirata, Katara i Hong Konga?
    (Tazo, 19. april 2017 20:32)

    # Link komentara

  10. Jao kakve pljeskavice okrecu na trguuu...inace kulturna bastina i turisticka ponuda tu i tamo.
    (u skladu sa razvojem medijske profesije, 19. april 2017 17:44)

    # Link komentara

  11. Hladno, ali standard...
    (Mićun, 19. april 2017 17:40)

    # Link komentara

  12. Finska je najbezbednija zemlja sveta po Svetskom ekonomskom forumu. Naslov kaže da je to najbezbednija turistička destinacija. Kao da je to povezano. Uostalom, Finska nije neka turistička destinacija, možda jezera i krajnji sever zbog polarne svetlosti, a Helsinki to svakako nije. Nema baš šta da se vidi.
    (Midži, 19. april 2017 17:22)

    # Link komentara

  13. Za mene je Helsinki grad snova baš zato što je uvek hladno i 'dosadno'.
    (SM, 19. april 2017 17:17)

    # Link komentara

  14. (Blokovi, 19. april 2017 15:26)

    A u julu/avgustu/septembru Savski kej i oko njega pozuteo kao i ostatak zemlje, sprzen od sunca i bez vode a u Finskoj, Svedskoj i ostalom delu Skandinavije, svez i cist vazduh , sve zeleno, cisto i uredno.
    Birajte, sve prema licnim afinitetima.

    Nije ovo provokacija samo cista fakta.
    (E,, 19. april 2017 16:04)

    # Link komentara

  15. Bio par puta sluzbeno. Sta znam, deluje cisto, organizovano, ali mracno, hladno. Zbog klime tesko da bi se navikao tamo. Kraj maja duva tako jak vetar da nije ni za setnju (bar za nas sa juga). Uvece se izlazi u grad sa zeljom da zavrsis pijan pod stolom. U zemljama juga Evrope se izlazi sa ciljem dobrog provoda, neko se napije, neko ne, neko popije srednje. Inace, standard je top, metro, priroda lepa...kada poredim Helsinki sa Stokholmom ili Kopenhagenom u smislu sta turista ima da vidi, Helsinki je daleko daleko iza...Da, jedan utisak, po povratku iz Helsinkija , savski kej na nbg, nebo plavo, drvece olistalo, svi u majicama, sport, setnje :-), totalno suprotno.
    (Blokovi, 19. april 2017 15:26)

    # Link komentara