1. Šta su prusik i ferata?
    (dzigi, 25. januar 2017 23:25)

    # Link komentara

  2. Najvažnije, ne kreći bez nekog ko ima staž zimskih uspona. A taj te neće odmah baciti na tešku stazu. Bez prisustva iskusnijeg su velike šanse da se nadrlja.
    (NS, 21. januar 2017 13:01)

    # Link komentara

  3. Piste su primerno obeležene i boje su iz daljine vidljive, zelena, plava crna. Sportivni skijaši vežbaju pola godine i imaju fizičku pripremu pre skijanja.
    Putevi do skijališta su danonoćno čišćeni. Planinski hoteli su prepuni. Skijanje van piste je strogo kažnjivo iznad dozvoljene visine, i svi alkoholičari su proterani metlama.
    Sve je po zakonu; pravda garantuje sigurnost vaših nogu i glava.
    (standard, 20. januar 2017 10:46)

    # Link komentara

  4. Ako koristite te trake, bilo bi lepo da ih posle odvežete i sklonite. Ružan je prizor videti ih i posle nekoliko meseci u šumi.
    GPS je danas vaš odličan prijatelj.
    I vrlo važna stvar, koju planinari često zanemaruju. Ako ste na via ferati (pomenute staze obezbeđene sajlama) NIKAKO DVA PRUSIKA!!! OBAVEZNO SET ZA FERATU sa apsorberom pada. Korišćenjem onog prvog u slučaju ozbiljnijeg pada rizikujete smrt ili lom kičme.
    Takođe je potrebno znanje o lavinama, kojih ima i kod nas. Ako ste na takvom terenu par lopata je poželjno, ima ih po planinarskim radnjama.
    Hrane i tečnosti. Ako vam je hladno čokoladica može pomoći.
    (boris, 20. januar 2017 08:56)

    # Link komentara