Leto u Beloj Crkvi

Turistima nudi odmor daleko od gradske vreve, na tri prelepa jezera, sa mogućnošću odlaska na kupanje u obližnjoj planinskoj reci Neri, kao i na Gatu u selu Jasenovo

Izvor: Novosti/J.Jovanović
Pošaljite komentar
  1. Djomladin :
    -Spasilačka služba nema veze sa ležaljkama tako da to nije istina a ako bi da se ljubavišeš imaš krevet a ne javnu plažu
    -Spasilačka služba nema veze sa pedolinama tako da ni to nije istina, jer smo pri crvenom krstu a ne stranački šta već kako si rekao i nemamo veze ni sa jednom strankom
    -Spasilačka služba savetuje i zabranjuje alkohol na plaži (zapitaj se zašto) jer verovatno ima puno super pijanih "plivača" koje nećeš ti izvlačiti iz jezera nego MI i nećeš ti odgovarati za njihove glave nego MI!
    -Da, skakanje jeste dozvoljeno na 20 minuta, prosto iz razloga jer se pravi prevelika gužva i tad skakaonica nije bezbedna
    - Verovatno si imao loše iskustvo jer si jedan od "onih" koji misle da je jezero njihovo i da može da se ponaša kako želi, ali zapamti, ti.si gost a mi domaćini, dozovi se pameti, budi kulturan i uživaj :) pozdrav iz Bele Crkve :)
    (Spasilac, 2. avgust 2015 03:33)

    # Link komentara

  2. sve u svemu par baruština sa cenama kao u grčkoj na moru ...pa ko voli ...
    (deki, 31. jul 2015 14:27)

    # Link komentara

  3. Belu Crkvu pamtim kao mesto gde sam u detinjstvu proveo mnogo vremena. U doba Jugoslavije pod sankcijama, bila mi je jedno od najlepsih turistickih mesta koje sam ikada video, gotovo svake godine sam provodio po 15ak dana tamo. Danas zivim jako daleko, video sve svetske obecane lepote, a imam neopisivu zelju da makar samo jos jednom dodjem u Belu Crkvu...neznam da li zbog uspomena, ali meni je tamo prelepo.
    (filip, 31. jul 2015 14:14)

    # Link komentara

  4. Sluzio sam vojni rok u Beloj Crkvi 98/99, bio skoro 15 meseci kao vozac...uhvatio me rat i dobar deo bio izmesten u selu Jasenovo nadomak B.C. Moji utisci su vise nego dobri....dobri ljudi, mirno mestasce, i svi legnu da spavaju oko 19-20 sati, takodje i oni dugacki kanali pored ulica i kuca, štrudla sa makom i cinimi se rogožom ili tako nesto...mislim da je opstina malo nerazvijena,barem u to vreme kad sam ja bio, sad neznam kakvo je stanje. Sve u svemu B.Crkva, Vracev Gaj, Jasenovo, Kajtasovo, Kusic, Kaludjerovo, Dupljaja, Crvena Crkva...bude u meni jako lepe uspomene... Ono sto mi prvo padne na pamet je akcenat i to kako izgovaraju reč "paradajz"..kao kad na engleskom kazes raj odn. "paradise"...Neznam da li je kasarna koja je nazalost izmestena, otvorena za posete jer bih voleo da dodjem u B.C. i dozivim i vidim opet sve to....pozdrav za sve ljude tamo i za jednu Mariju koja je radila u kafiću pored glavne kapije.
    (n6, 31. jul 2015 13:48)

    # Link komentara

  5. U srbiji ne postoji bolje mesto za odmor(ako govorimo o jezerima), voda topla, čista, 7 jezera na raspolaganju pa ko šta i kako voli!
    Svako ko ide, nece se pokajati, provesti vikend tamo prava uzivancija(alooo nije saint tropez vec jedna mala slatka varoš u banatu).
    (slobodan, 31. jul 2015 13:31)

    # Link komentara

  6. Pa je li voda cista ili prljava? Komentari su oprecni..
    (m, 31. jul 2015 08:36)

    # Link komentara

  7. Bio sam. Bezveze je. Sva sela se sjatila, guzva nevidjena, miris rostilja. Isto kao na srebrnom jezeru. Ne bih se vracao tamo.
    (j, 31. jul 2015 08:15)

    # Link komentara

  8. Bez drona nista... :-)
    (LosmI, 31. jul 2015 08:04)

    # Link komentara

  9. Kao neko ko je godinama letovao, kazem - umire grad kao i svaki drugi u Srbiji, a da nije Beograd, Novi Sad, Nis. Privatne kuce/apartmani na samom gradskom jezeru su abnormalno skupe za iznajmljivanje, za manje novca se letuje u Grckoj. Nekako imam utisak da mogu nekoga da nadju da ulozi u ta jezera i osmisli neki sadrzaj da bi procvetao grad...
    (qwerty, 30. jul 2015 23:18)

    # Link komentara

  10. Ovo je namenjeno nama Vojvodjanima ajde nam okupirajte i tu oazu beogradjani imate svoju adu napolje odavde !
    (Marko, 30. jul 2015 17:47)

    Najnenormalniji komentar koji sam procitao poslednjih meseci.
    (Dejan, 30. jul 2015 23:02)

    # Link komentara

  11. Sve je to ok, ali ...
    Bela Crkva je siromašna opština, da privatnici nisu malo uložili, sve bi bilo isto kao i pre 30 i kusur godina!
    Najveći problem po meni je mentalitet domaćina!
    Da ne bude samo da kudim, bilo je i prijatnih momenata, ali na žalost više onih ružnih!
    Od dranja jednog lokalnog automehaničara, do potezanja noža zbog mesta na špicu, na Šljunkari!
    Pa do bisera, da je skakaonica samo za članove kluba!
    (Laki (je malo nervozan), 30. jul 2015 19:15)

    # Link komentara

  12. Ovo je namenjeno nama Vojvodjanima ajde nam okupirajte i tu oazu beogradjani imate svoju adu napolje odavde !
    (Marko, 30. jul 2015 17:47)

    # Link komentara

  13. Iako joj je geografski položaj na prvi pogled nepovoljan, Bela Crkva je hit od mesta jer ima svega što je potrebno za jedan ispunjen letnji vikend: jezera, plaže, divlje plaže, restorane, istorijski zanimljivu priču, gostoljubive ljude.Preporučujem sumrak na maloj delti Dunava kod Palanke gde se sreću srbijanska i vojvođanska obala Dunava, a voajerski ih posmatraju iz daljine rumunski Karpati.
    (sitkomijaš, 30. jul 2015 17:40)

    # Link komentara

  14. Jeste, potpuno je prirodno. Kao i zabokrecina koja pliva svuda oko vas.
    (Jelena, 30. jul 2015 15:30)

    # Link komentara

  15. Prelepo i neodržavano. Da samo malo napora ulože u čišćenje bilo bi prelepo.
    (Sa1e, 30. jul 2015 15:02)

    # Link komentara

  16. Ništa specifično i samo za dva - tri dana. Trotoari užasni, kafe restorani skromni, mesto neuređeno a osim starih kuća nema šta da se vidi. Pedalina je hit a iznad plaže su roštilji i glasna folk muzika, klupe oko jezera polomljene a voda je puna zelenih algi...
    (Marko BG, 30. jul 2015 14:05)

    # Link komentara

  17. Posto imamo pravo na vaucere, htela sam da idem u Belu Crkvu. Samo jedan ugostitelj je na listi iz tog mesta, kad sam zvala da pitam za cenu, slogirala sam se! Jedan dan po osobi je 30 evra, i to samo nocenje u apartmanu. Znaci, za pet dana bi mi trebalo 300 evra za mene i supruga, samo za smestaj. Posle se pitamo sto ljudi letuju u Grckoj, a ne kod kuce.
    (Helena, 30. jul 2015 13:08)

    # Link komentara

  18. Meni se svidja Belocrkvansko jezero najvise zbog cistoce. Zaista se vodi racuna, lokalna samouprava svake godine salje masine na jezero koje ga ciste i to je za svaku pohvalu. Ne svidja mi se jedino sto vec tamo posle sredine avgusta voda pocinje da biva relativno hladna, ali sto se tice juna, jula i prve polovine avgusta, jezero je zaista idealno za kupanje.
    (Marko, 30. jul 2015 12:36)

    # Link komentara

  19. Treba pomenuti i da je na plazi (koja je dugacka do 50m) zaposleno minimum 7-8 spasilaca koji ne dozvoljavaju da se:
    -Pije pivo na plazi
    -Sjedi po dvoje na lezaljki, dakle ne mozes sjesti sa voljenom osobom na lezaljku
    -Skace sa skakonice. Naime puste ljude da skacu 10 min, a onda zatvore na sat ipo. Na pitanje sto tako rade, odgovorili su nam "Takva je procedura".
    -Na pedalini vozi 6 osoba, pri cemu smo svo sestoro bili mrsavi do prosjecno teski.
    Ovo su sve iskustva iz prve ruke i nisam ni malo pretjerao niti karikirao. Sve mi lici na stranacki zaposlene ljude kojima je dato nesto eto cisto da se vodi kao da rade, a citava situacija mirise na diktaturu.
    Ukoliko idete u Belu Crkvu, ne idite na glavnu plazu, idite preko puta u sumicu gdje su pansioni, tamo i dalje vlada, mozda prividna, sloboda.
    P.S. Pecenje u restoranu koji se nalazi kada krenete od glavne plaze ka magistrali (prvi do magistrale) je ODLICNO!
    (djomladin, 30. jul 2015 11:56)

    # Link komentara

  20. super je...
    (ljuboljubo, 30. jul 2015 11:53)

    # Link komentara

  21. pogledati video klip !
    (Alpina, 30. jul 2015 11:38)

    # Link komentara

  22. E za razliku od Niša koji sam hejtovao pre neki dan i to ne iz zle namere , jer da ne volim jug ne bih ni vodio prijatelje iz NS u Niš al posteno se izblamirao , Bela Crkva sa jezerima je nešto sjajno uredjeno, cisto , predivno. Jezera su dobila podvodnu kosačicu tako da se sve lepo odrzava i bezbedno je. Oni koji su me hejtovali zbog Niša neka se zapitaju zašto nije bar uredjen kao Novi Sad ?NS godinama odnosi nagradu za najuredjeniji grad u Srbiji. Jel to zbog prljavstine , nekulture, neorganizovanosti , ne, vec suprotno od toga. Nislije potrudite se malo dosta je lendrovanja !
    (Milan, 30. jul 2015 10:49)

    # Link komentara

  23. Glavno jezero treba zaobići, zbog buke, dima od roštilja i velike gužve. Šljunkara je super, probajte tamo običnu limunadu, odlična je i jeftina.
    Restorani Stare palanke su za svaku preporuku, a tu može i da se pređe Dunav skelom i pogleda stara tvrđava Ram.
    (noka, 30. jul 2015 10:30)

    # Link komentara

  24. Svaka cast! Samo da je više hotela /hostela i da ima više restorana, bilo bi izuzetno. Ne bi bilo loše da naprave i neki bazen i tako to, za slučaj lošeg vremena, kao što se neretko dešava.
    (micko, 30. jul 2015 09:15)

    # Link komentara