B92 Podcast Tehnopolis grafika
B92 Podcast Tehnopolis grafika

Tehnopolis, E10: Povratak otpisanih - BlackBerry, Nokia, LG i Poreska uprava uzvraćaju udarac

Mobile World Congress počeo je pre početka, prošlost i sadašnjost sreli su se u Barseloni u danima koji su prethodili zvaničnom početku konferencije.

BlackBerry tastatura vraća se u svom opipljivom obliku, a Nokia se na globalno tržište vraća sa tri telefona, sva ti smišljena sa idejom kvaliteta, svežine i sigurnosti za sve. Da nas, ako smo slučajno zaboravili, podseti ko je i šta je Nokia, tu je i restilizovana Nokia 3310.

Videli smo i novi LG G6, telefon sa najvećim i najboljim ekranom koji možete udobno koristiti jednom rukom. Huawei pak želi tron kamera-telefona, nove Leica brendirane kamere napred i pozadi trebalo bi da vas odvedu ka Huaweiju umesto bilo kom drugom.

Motorola predstavila je novi model iz pristupačne G serije, G5 stiže još kvalitetniji i tradicionalno jeftin. U osvit zvaničnog početka MWC-a stigao je i Xperia XZ Premium, prvi telefon za 4K HDR ekranom na telefonu, uz novu Sonijevu kameru koja snima usporene snimke sa izuzetno visokim brojem frejmova.

Desetu, jubilarnu epizodu zatvaramo osvrtom na uvođenje poreza na digitalne usluge i robe. Pričamo o potencijalnim posledicama i shvatanju pravila u novom, digitalnom, svetu.

Pozivamo vas da zapratite @b92tehnopolis i postavite nam pitanja na koja biste voleli da čujete odgovore u emisiji. Pitajte ovde, na Twitteru, B92.net ili kako god vam je lakše, radujemo se unapred vašim pitanjima. Hvala unapred i hvala na slušanju!

Hvala na podršci i slušanju, pomno pratimo MWC, čujemo se brzo!

Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

strana 1 od 19 idi na stranu