Ovi poslovi će uvek biti na ceni

Dok se potražnja za nekim poslovima tokom godina pojavljuje i nestaje, neka zanimanja konstantno zahtevaju određeni broj stručnjaka. Predstavljamo vam pet profesija koje će uvek biti potrebne, ali i šta vam je neophodno da biste se njima uspešno bavili.

Izvor: B92

Petak, 11.08.2017.

11:57

Ovi poslovi će uvek biti na ceni

1. Prodaja i menadžment prodaje

Prodaja je u nekom vidu aktuelna od početka čovečanstva. Njene metode i oblik postojanja menjali su se kroz istoriju, ali bez obzira na sve promene, prodaja je i dalje karakteristična za svako društvo i neophodna je u svakoj poslovnoj branši.

Komunikacija sa kupcima, predstavljanje proizvoda, prodaja i održavanje odnosa sa klijentima prava su nauka, a današnje tendencije u prodaji izučavaju se u školama širom sveta. Da biste ovladali tajnama prodaje, imate priliku da, bez obzira na dosadašnji smer školovanja, za manje od godinu dana steknete najbolju kombinaciju znanja i veština koje možete da iskoristite odmah potom, a sve to zahvaljujući sertifikovanim programima.

2. Upravljanje finansijama

U svakom preduzeću, čime god da se bavi, neko mora da vodi brigu o finansijskom stanju. Uostalom, kako bi drugačije znali da li postižu uspeh ako nema nekog da iskalkuliše odnos uloženog i dobijenog. Kao i prodaja, i finansije će uvek biti aktuelne, zato je ova grana ekonomije uvek na ceni.
Za bavljenje finansijama treba da poznajete tehnike računovodstva, statistike, analize. Ukoliko imate sklonosti ka računanju i analitici, finansijski menadžment je vaša prilika da obezbedite visoke prihode i siguran posao na duže staze.

3. Softver development

Današnji svet nezamisliv je bez funkcionisanja neke vrste softvera. U svakodnevnom životu zavisite od softvera mnogo više nego što o tome mislite, počev od telefona, računara, pa do veš-mašina, televizora, klima-uređaja i mnogo toga drugog.

Softver developeri ranije su morali da prođu dugogodišnje školovanje, dok se danas u ovu profitabilnu oblast može ući i nakon jednogodišnjeg obrazovanja, zahvaljujući praktičnim i konkretnim obukama. Takođe, sve popularniji su i IT kursevi na kojima se uče mnogobrojni načini programiranja, a s obzirom na neophodnost ovih veština, njihova popularnost biće aktuelna i u narednim decenijama.

4. Grafički dizajn

Iako se o grafičkim dizajnerima kao traženim stručnjacima čuje često tek poslednjih godina, njihova uloga je značajna decenijama unazad. Sve u vezi sa brendiranjem, obradom štampanog materijala, fotografijom, kreiranjem vizuelnih elemenata i mnogim drugim zaslugama je grafičkih dizajnera.
Grafički dizajneri potrebni su kako velikim kompanijama, tako i srednjim i malim preduzećima, startapovima, raznim udruženjima bez obzira na branšu. Veštine vizuelnog izražavanja i ovladavanje tehničkim alatima iz oblasti dizajna jednostavno je savladati uz kvalitetan program i adekvatne mentore, pa do posla u ovoj traženoj oblasti možete doći i nakon jednogodišnje obuke.

5. HR menadžment

Iako je tehnologija bila pogubna za mnoga zanimanja, rukovođenje ljudskim resursima biće teško zameniti. Briga o kadru u okviru kompanije je delikatna pozicija od koje zavisi uspešnost čitavog radnog procesa – od regrutacije, izbora i načina rukovođenja zavisiće kvalitet radnika i njihova efikasnost.

Uspešni menadžeri ljudskih resursa izvrsni su u procenjivanju, organizaciji, motivisanju drugih, pregovaranju i upravljanju. Upravo zbog toga kvalitetni programi usavršavanja u oblasti HR-a stavljaju akcenat na ove veštine, obučavajući vas za uspešno vođenje timova i organizaciju kadrova u poslovnom okruženju.

Nikad nije kasno da sebi obezbedite profitabilnu poziciju

Bez obzira na poslove kojima ste se bavili, stečene diplome, godine ili mesto prebivališta, današnje tržište otvoreno je za sve samo ukoliko posedujete savremena upotrebljiva znanja. Poznajući savremeno poslovno okruženje i tendencije u njegovom razvoju, ustanove poput ITAcademy i BusinessAcademy kreirale su jednogodišnje programe za usavršavanje u najtraženijim IT i biznis zanimanjima.

Mogućnost za školovanje dostupna je svima uz opciju online učenja preko Distance Learning platforme. Oni koji su zainteresovani za tradicionalno učenje BusinessAcademy mogu pohađati u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji, dok ITAcademy, osim u Srbiji i BiH, mogu pohađati u Rumuniji, Ukrajini i Moldaviji, gde ona posluje kao LINKAcademy.

Međunarodno priznati sertifikati potvrdiće praktična znanja i veštine koje steknete, te će put do samostalnog biznisa ili budućeg poslodavca biti uveliko lakši. Izaberite program koji vam najviše odgovara i obezbedite sebi profitabilnu poziciju koja će uvek biti sigurna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: