Šta je potrebno da biste postali Android programer?

Znate li nekog ko nema smartphone? Verovatno ste morali dobro da se zamislite...

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

15:50

Šta je potrebno da biste postali Android programer?

Pametni mobilni telefoni poslednje generacije po svojim karakteristikama značajno su se približili računarima. Napredak moderne tehnologije ne samo da je doprineo tome da se softver masovno prilagođava za pametne telefone već je uticao i na to da programiranje mobilnih aplikacija postane jedan od najplaćenijih i najtraženijih poslova.

Iako vam programiranje aplikacija za bilo koju od najpopularnijih platformi može doneti ogromnu zaradu, do nje ćete ipak najlakše doći ako se odlučite da postanete Android programer. Ipak, da biste zarađivali od razvijanja aplikacija za najzastupljeniju svetsku platformu, potrebno je da pre toga specijalizujete svoja znanja.

Kombinacija različitih veština iz ovih oblasti omogućiće vam uspešnu karijeru

Za profesionalno kreiranje Android aplikacija neće vam biti dovoljna samo programerska znanja, već i veštine iz oblasti dizajna, računarstva i biznisa. Kao programer mobilnih aplikacija moraćete da savladate dizajnerske tehnike za kreiranje korisničkog interfejsa koji je funkcionalan, jednostavan i moderan istovremeno.

Takođe, neophodno je da poznajete hardver i posedujete osnovna znanja koja se tiču upravljanja bazama podataka, alokacije memorije i bezbednosti softverskih sistema. Uz sve to, strateško razmišljanje i preduzetničke veštine omogućiće vam da, nakon kreiranja, svoju aplikaciju efikasno plasirate na tržište i tako je maksimalno naplatite.

Savladajte programski jezik Java i Android Studio okruženje

Pomenute veštine biće veoma značajne za započinjanje vaše nove karijere, ali granice njenog uspeha odrediće vaše poznavanje programskog jezika Java i razvojnog okruženja Android studija.

Java kao jedan od najzastupljenijih programskih jezika omogućiće vam da razvijate atraktivne aplikacije koje će pronaći svoje mesto na Google play storeu. Upoznavanje sa naprednim konceptima Android programiranja, kao i sa Android Studio okruženjem za izradu i testiranje aplikacija omogućiće vam da odlično zarađujete.
Za 12 meseci do potrebnih znanja za prvi posao

Iako zanimanje Android programera zahteva skup različitih praktičnih znanja, do njih je moguće stići već posle manje od godinu dana školovanja na ITAcademy.

Ova obrazovna ustanova školuje IT kadrove, kroz tradicionalnu i online nastavu, stavljajući fokus upravo na veštine koje možete odmah primeniti i naplatiti. Usavršavanjem po specijalizovanom programu za Android programere, pohađaćete napredan kurs programskog jezika Java, kao i mnoge druge kurseve koji će vas pripremiti za ovo plaćeno zanimanje.

Priznati međunarodni sertifikati za zanimanje budućnosti

Popularnost pametnih telefona i tableta konstantno raste, a sa njom i kompletna vrednost tržišta mobilnih aplikacija. Samo tokom protekle godine, prihodi od mobilnih aplikacija širom sveta iznosili su oko 51 milijardu dolara, a zarada programera skočila je za čak 40% u odnosu na raniji period. Sve to dovelo je do pojačane potražnje za obrazovanim stručnjacima iz ove oblasti i prilike za odličnu zaradu, zbog čega se Android programiranje često naziva i zanimanjem budućnosti.

Ipak, i pored takve situacije na tržištu, do posla u sektoru koji se bavi kreiranjem mobilnih aplikacija, najlakše ćete doći uz potvrdu svoje stručnosti kroz Oracle sertifikat iz Java programiranja, Android ATC sertifikat ili Cambridge International sertifikat koji predstavlja međunarodno priznatu garanciju relevantnih znanja u oblasti informacionih tehnologija. Sve navedene veštine i sertifikate koji su vam potrebni za vaš prvi posao možete posedovati već sledeće godine u ovo vreme ako izaberete školovanje za profitabilnu IT karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: