Savremena gimnazija poklanja stipendije nadarenim učenicima

Svi marljivi, talentovani i vredni učenici i ove godine mogu da konkurišu za neku od šest stipendija koje poklanja Savremena gimnazija, najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2017.

13:39

Savremena gimnazija poklanja stipendije nadarenim učenicima

Ako je vaše dete radoznala sveznalica, uspešan sportista ili umetnička duša, sada imate priliku da mu obezbedite kvalitetno obrazovanje u inspirativnom i modernom okruženju kakvo svojim učenicima nudi Savremena gimnazija.

Saznajte više o stipendijama Savremene gimnazije »

Uspeh je uvek na ceni: Stipendije za SVE talentovane učenike

Genius mundi, Brainiac, Cambridge i Vukovac samo su neke od vrednih stipendija koje će dodeliti Savremena gimnazija. One su namenjene talentovanim učenicima koji su postigli dobre rezultate na raznim republičkim, regionalnim ili svetskim takmičenjima, onima koji žele da se pripreme za prestižne fakultete u Srbiji i inostranstvu i odlikašima sa Vukovom diplomom.

Među odabranim stipendistima Savremene gimnazije, koji će imati umanjenu školarinu od 50 do 100%, naći će se i oni koji su u društvu poznati kao „sveznalice“ i „radoznalci“, oni koji vole da istražuju svet oko sebe i stalno otkrivaju nešto novo.

A zahvaljujući posebno osmišljenoj stipendiji Zdravko u savremenim uslovima moći će da se školuju i vrsni sportisti, dok talentovani mladi umetnici imaju priliku da konkurišu na UM-etnost stipendiju i u Savremenoj gimnaziji nastave da neguju svoj dar.

Svi koji žele da se prijave za bilo koju od ovih šest stipendija mogu to učiniti OVDE, najkasnije do 31. maja.

Ko sve može da konkuriše?

"Savremena gimnazija se razlikuje od ostalih škola po savremenom pristupu u radu sa učenicima, negovanju talenata i kreativnoj nastavi", objašnjava Svetlana Belić Malinić, direktorka škole, i poziva sve učenike da se prijave za stipendiju u kojoj se pronalaze.

Svi oni koji završavaju osmi razred i ispunjavaju navedene uslove mogu da konkurišu za stipendije Savremene gimnazije, koje omogućavaju besplatno školovanje ili umanjenu školarinu.

Izabrani stipendisti će imati priliku da se školuju u najsavremenijoj gimnaziji u Srbiji, o kojoj je pisao i Kembridž, i tako steknu praktična znanja, veštine i međunarodno priznate diplome koje će im otvoriti vrata prestižnih univerziteta širom sveta.

Savremena gimnazija – škola za uspešnu budućnost svakog učenika

Učenici Savremene gimnazije imaju interdisciplinarne i kreativno osmišljene časove u moderno opremljenim učionicama Intelligent Classroom i Google Technology Classroom, kakvim se mogu pohvaliti samo najmodernije škole sveta. Savremeni gimnazijalci koriste najnovije tehnologije poput iPada, interaktivnih tabli i stolova, Amazon Echo uređaja, Samsung Gear VR naočara, 3D štampača, skenera i olovki, a znanje bogate uz pomoć brojnih obrazovnih aplikacija. Oni domaće zadatke šalju preko Portala za učenike, a roditelji njihov uspeh mogu da provere vrlo jednostavno, preko specijalizovanog Elektronskog dnevnika.

Pored akreditacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Savremena gimnazija radi i po akreditovanom planu i programu Univerziteta u Kembridžu, što je svrstava među najbolje bilingvalne škole u regionu; njeni učenici mogu da pohađaju jedan od tri programa: Nacionalni, Kembridž ili Kombinovani – bilingvalni i da uče na srpskom ili engleskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: