Kako da počnete da zarađujete od iPhone aplikacija?

Sigurno ste i vi među onima koji ne mogu da zamisle svoj život bez pametnih uređaja i brojnih mobilnih aplikacija, koje su iz korena promenile način na koji komuniciramo, radimo, učimo i provodimo slobodno vreme.

Izvor: B92

Petak, 17.03.2017.

09:00

Kako da počnete da zarađujete od iPhone aplikacija?

Najodgovornija za to je kompanija Apple, koja je 2007. godine, izbacivanjem prve generacije iPhone uređaja, bukvalno promenila svet kakav poznajemo i stvorila industriju čija se vrednost danas meri desetinama milijardi dolara.

Zahvaljujući konstantnim inovacijama i besprekornom korisničkom iskustvu, Apple se i dalje izdvaja kao lider na tržištu pametnih uređaja i mobilnih aplikacija. Sve to pratila je i armija nove vrste programera – iOS developera, koji su za kratko vreme postali neki od najtraženijih i najplaćenijih IT stručnjaka.

Borba sa konkurencijom povećava potražnju za iOS developerima

Kao što verovatno znate, operativni sistemi Android i iOS su najveći konkurenti na tržištu, koji se međusobno nadmeću upravo što inovativnijim mobilnim aplikacijama. Takav trend doprineo je da generalno svi developeri koji se bave razvojem aplikacija brzo pronalaze posao.

Međutim, s obzirom na to da programiranjem za Android mogu da se bave i stručnjaci koji su savladali kurs Java programiranja, na tržištu je ipak mnogo lakše pronaći slobodnog developera za ovaj posao. S druge strane, da biste postali iOS programer, jedino rešenje je da savladate Swift programski jezik, kao i sintaksu jezika Objective C, koji spadaju u manje zastupljene veštine, što je uticalo i na znatno manji broj stručnjaka za kreiranje aplikacija u ovom operativnom sistemu.

iOS – najprofitabilnija platforma na svetu

Zahvaljujući konstantnim inovacijama i besprekornom korisničkom iskustvu, Apple se izdvaja kao lider na tržištu mobilnih uređaja i mobilnih aplikacija. iOS aplikacije imaju najbolju mogućnost monetizacije, što pokazuju podaci da su iOS developeri od osnivanja App Storea do danas zaradili preko 25 milijardi dolara. Zvanični dolazak kompanije Apple i njenih uređaja na domaće tržište otvorio je nove mogućnosti i za iOS developere iz Srbije, ali i za one koji to žele da postanu.

S ekosistemom koji raste neverovatnom brzinom i inovativnim proizvodima koje će Apple predstaviti u budućnosti, šanse za zaradu od kreiranja iOS aplikacija biće još veće.

Najbrži način da postanete iOS programer

Da biste se bavili programiranjem za iOS operativni sistem, nije vam potrebno višegodišnje usavršavanje. Za svega 10 nedelja školovanja po posebnom iOS Development programu možete se upoznati sa Xcode razvojnim okruženjem, kao i sa alatima za programiranje na ovoj platformi.

Savladajte osnovne koncepte objektno orijentisanog programiranja i trikove za dizajniranje inovativnih aplikacija poslednje generacije. Ove veštine, uz poznavanje jezika Swift i Objective C, omogućiće vam da samostalno kreirate idejna rešenja za iPhone, iPad i Apple Watch uređaje.

S obzirom na veliku potražnju za novim stručnjacima, stečena znanja moći ćete veoma brzo da iskoristite kako biste pronašli svoj prvi posao i započeli sa kreiranjem aplikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: