Kreativnost je na ceni: Evo kako da postanete video-montažer

Da li ste primetili da su video-snimci počeli da se pojavljuju gde god da pogledate? Osim na televiziji, sajtovima i društvenim mrežama, video-sadržaje možemo videti na bilbordima, u autobusima, izlozima i na drugim mestima na kojima je to ranije bilo nezamislivo.

Izvor: B92

Petak, 10.03.2017.

09:00

Kreativnost je na ceni: Evo kako da postanete video-montažer

Aktuelni trend u kome video krade slavu tekstualnim reklamnim materijalima uticao je da stručnjaci koji su zaslužni za njihovo kreiranje postanu sve traženiji i plaćeniji na tržištu. Uostalom, danas svi koji poseduju mobilni telefon sa kamerom imaju mogućnost da naprave video-zapis, ali samo video-montažeri imaju potrebne veštine da taj sadržaj učine atraktivnim.

Od njihove kreativnosti zavisi kvalitet video-snimaka

Video-montažeri zaduženi su za odabir najboljih delova audio i video snimaka, kao i za njihovo uklapanje u jednu celinu. Zahvaljujući kreativnosti montažera, nedostaci i greške glumaca postaju neprimetni, a kompletan materijal dobija potrebnu dinamiku i originalnost. Zvučni efekti koji gledaoce “nose” kroz film ili reklamu takođe su nešto o čemu odlučuju stručnjaci za montažu.

Veštine montažera dolaze do izražaja tek nakon što pregledaju sirov materijal. Koristeći programe za uređivanje multimedijalnog sadržaja, montažeri seku određene scene i, birajući idealan tajming, ubacuju sledeću kako bi dobili savršen video.

I vi možete savladati potrebna znanja za profesionalnu video-montažu

Do veština koje su vam neophodne da biste se bavili video-montažom možete stići posle manje od godinu dana školovanja po programu Video & Sound Production. Za to vreme savladaćete savremene tehnike montiranja multimedijalnog sadržaja, koje će vam omogućiti da kreirate specijalne efekte i video-animacije ili da radite na postprodukciji reklama i uvodnih špica.

Obrazovanjem po ovom programu bićete u prilici i da naučite sve funkcije jednog od najtraženijih programa, After Effects. Uz to, usvojićete i druga potrebna znanja, poput onih koje nudi kurs Photoshopa, kao i ostali kursevi koji će vas učiniti stručnjakom za ovo kreativno zanimanje.

Gde ćete moći da radite?

Iako je profesija video-montažera prva asocijacija za rad na televiziji ili u filmskoj industriji, znanja iz ove oblasti mogu se odlično naplatiti i ako radite na drugim mestima. Uređivanje muzičkih spotova ili video-snimaka u marketinške svrhe otvara sve više prostora pomenutim stručnjacima da pronađu posao.

Osim toga, tu su i freelance projekti, koji poznavaocima video-montaže nude priliku da uvek dođu do odgovarajućeg angažmana – kod nas ili u inostranstvu. Pritom, online saradnja sa klijentima širom sveta omogućava ovim ekspertima da iz udobnosti svoga doma ostvare veliku zaradu.

Do prestižnih sertifikata uz online školovanje ili tradicionalnu nastavu

Bez obzira na to da li se opredelite za usavršavanje putem interneta ili za tradicionalno usvajanje veština, koje podrazumeva odlazak na predavanja, uspešno završeno školovanje može vam doneti priznate međunarodne sertifikate.

Potvrda stručnosti u vidu Adobe sertifikata pomoći će vam da brzo pronađete posao i klijentima se dokažete kao ekspert za rad u programima After Effects, Photoshop, Premiere. Započnite obrazovanje koje će vam pružiti korisne tehnike i omogućiti vam da naplatite svoju kreativnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: