Evo zašto je grafički dizajn idealno zanimanje za vas

Svedoci smo da napredak modernih tehnologija utiče na sve manju potrebu za mnogim zanimanjima koja su nekada nosila epitet najtraženijih. S druge strane, zahvaljujući ovim promenama, stručnjaci za grafički dizajn došli su u situaciju da budu među retkima koji mogu da uživaju u brojnim benefitima.

Izvor:
Podeli

Visoka zarada i mogućnost da se bez čekanja dođe do posla učinili su oblast grafičkog dizajna idealnom za započinjanje uspešne karijere.

Posao čeka na njih

Online komunikacija i sve veći značaj marketinga glavni su razlozi zbog kojih je grafički dizajn postao oblast u kojoj se lako dolazi do radnog mesta. S obzirom na to da je potražnja za grafičkim dizajnerima sve veća, ne čudi što su poslodavci spremni da izdvoje popriličnu svotu novca kako bi došli do obrazovanog kreativca koji može da ogovori na sve njihove zahteve.

Stručnjaci za grafički dizajn imaju mogućnost da do odlične zarade dođu radeći u bilo kojoj kompaniji koja ima razvijeni sektor za marketing, ili kroz angažman na freelance projektima, što im dodatno proširuje opcije kada je traženje posla u pitanju.

Zašto su grafički dizajneri toliko traženi?

Osnovni zadatak svakog grafičkog dizajnera je kreiranje vizuelnog identiteta određenog brenda. Bez obzira na to da li se radi o idejnom rešenju za logo, bilbord ili ambalažu određenog proizvoda, kreacija grafičkih dizajnera je ta na čijim temeljima se gradi korporativni identitet. Kako se efikasnost svake kompanije, male ili velike organizacije i njihovih brendova zasniva upravo na vizuelnom pečatu, jasno je kako grafički dizajneri utiču na celokupno poslovanje.

Osim toga, grafički dizajneri imaju značajnu ulogu i u osmišljavanju izgleda novog web sajta. S obzirom na to da je danas predstavljanje na internetu potrebno svima, kreiranje vizuelnog izgleda sajta ili landing stranice posao je na kome se od dizajnera mnogo očekuje.

Grafički dizajn – šansa za kreativce

Ukoliko imate oko za detalje i inspiraciju da svoje ideje predstavite vizuelno, onda je grafički dizajn idealna oblast u kojoj treba da gradite uspešnu karijeru. Školovanjem po posebnom programu za Print & Graphic Design, za manje od godinu dana savladaćete sve potrebne veštine koje su vam potrebne da biste se bavili ovim dinamičnim i odlično plaćenim poslom.

Do preko potrebnih tehnika koje ovo zanimanje zahteva stići ćete kroz brojne kurseve koji su sastavni deo pomenutog nastavnog programa. Između ostalih, očekuje vas usvajanje znanja kroz Photoshop kurs, InDesign kurs i mnoge druge kurseve, koji će vam omogućiti da steknete sva tražena znanja na jednom mestu i u praksi se pripremite za ono što vas čeka tokom rada na projektima.

Tokom usavršavanja u ovoj oblasti, osim znanja, imaćete priliku i da steknete međunarodne sertifikate, koji će predstavljati potvrdu vaše stručnosti i omogućiti vam da prilikom potrage za željenim radnim mestom budete korak ispred ostalih kandidata. Na vama je samo da steknete neophodna znanja i vaša karijera grafičkog dizajnera može da krene uzlaznim tokom.

Prati B92 na Viberu

Obrazovanje

Ovi poslovi će uvek biti na ceni

Dok se potražnja za nekim poslovima tokom godina pojavljuje i nestaje, neka zanimanja konstantno zahtevaju određeni broj stručnjaka. Predstavljamo vam pet profesija koje će uvek biti potrebne, ali i šta vam je neophodno da biste se njima uspešno bavili.

it akademija petak 11.08. 11:57 Komentara: 0

Evo zašto su grafički dizajneri potrebni svakoj kompaniji

Profesionalni grafički dizajneri spadaju u grupu retkih stručnjaka koji, zahvaljujući svojim veštinama, vrlo lako mogu da pronađu odlično plaćen posao. U ovako povlašćenu situaciju grafički dizajneri došli su, pre svega, jer su sve ozbiljnije kompanije, bez obzira na to kojom delatnošću se bave, uvidele da je kreiranje vizuelnog identitetata veoma važno za njihovo poslovanje.

it akademija nedelja 6.08. 12:00 Komentara: 0

Šta ako vaš mali maturant nije upisao školu koju želi?

Mala matura je prošla, a vaše dete nije upisalo školu koja je bila prva na njegovoj listi želja. Muči vas i to da li će završiti u školi koja ga ne zanima i zaglaviti se u demotivišućem okruženju, koje će uništiti njegove potencijale? Ali zašto da vaše dete uništi čitavu budućnost zbog jednog propuštenog pitanja, treme ili loše koncentracije?

it akademija četvrtak 6.07. 12:17 Komentara: 0
strana 1 od 15 idi na stranu