Ko su ljudi koji prave najpopularnije video-igre na svetu?

Gejming industrija ostvarila je prihod od čak 91 milijardu dolara samo tokom protekle godine, čime se ova oblast IT-ja ponovo dokazala kao jedna od najperspektivnijih kada je visoka zarada u pitanju.

Izvor:

Ovakve cifre najzaslužnije su što sve veći broj ljubitelja video-igrica, ali i onih koji to nisu, želi da postane deo gejming industrije.

S obzirom na to da tim za kreiranje igrica čini veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti IT-ja, šansu imaju svi koji izaberu školovanje u ovoj oblasti. Ipak, eksperti za dizajniranje, crtanje i animaciju 3D objekata imaju važniju ulogu od ostalih.

Oni su najzaslužniji za najpopularnije video-igre

Igrice iz godine u godinu postaju sve realnije, i upravo to je glavni razlog zbog koga okupljaju više gejmera i ostvaruju veći profit. Ukoliko ste oduvek uživali u igranju video-igrica, onda vam je verovatno poznato da su upravo vizuelni prikazi objekata i likova najzaslužniji za prvi utisak koji ćemo steći o određenom naslovu.

Za njihovo kreiranje zaduženi su 3D dizajneri, čiji je zadatak da što originalnije predstave fudbalere u PES-u, likove u League of Legends, automobile u Dirt Rally ili kompletne mape u Counter Strikeu.

Ovi stručnjaci, uz pomoć softvera kao što su 3ds Max i AutoCAD, projektuju sve ono što vidimo na monitoru dok pokušavamo da nadmudrimo protivnika. Modelovanje, kreiranje 3D animacija i renderovanje, odnosno senčenje i doterivanje boja i detalja objekata samo su neke od mogućnosti koje ovi programi pružaju kako bi se došlo do najrealističnijeg izgleda u virtuelnom svetu.

I vi možete postati jedan od njih

Napredne tehnike za rad u AutoCAD i 3ds Max programima možete savladati već posle godinu dana školovanja. Ovo su veoma moćni softveri, ali kada se jednom savladaju osnove rada, postaju veoma jednostavni za korišćenje.

Školovanje u 3D dizajn i CAD oblasti, bez obzira na to da li se odlučite za tradicionalnu nastavu ili učenje na daljnu putem interneta, pružiće vam korisna znanja i praktične veštine koje imaju veoma široku primenu. Drugim rečima, usavršavanje u ovim softverima omogućiće vam da pored gejming industrije, pronađete odličan posao i u drugim oblastima, kao što su arhitektura, dizajn enterijera, digitalna animacija ili film i digitalni mediji.

Na Computer Aided Design (CAD) programu na ITAcademy imaćete priliku da pohađate kurs 3D modelovanja u AutoCAD-u, ali i brojne druge kurseve koji će vas pripremiti za samostalno rukovanje svim funkcionalnostima koje nude Autodeskovi softveri.

Međunarodni sertifikati za početak uspešne karijere

Veštine snalaženja u AutoCAD-u i 3ds Max-u pripremiće vas za obavljanje raznih zaduženja, a međunarodni sertifikati koji predstavljaju potvrdu vaših znanja omogućiće vam priliku da dođete do posla i pokažete sve što ste naučili.

ITAcademy kao autorizovani Autodesk Training Center pruža vam šansu da steknete neki od prestižnih sertifikata ove kompanije iz oblasti dizajna i projektovanja. S obzirom na vrednost koju Autodesk sertifikati nose, kao i na munjevit razvoj gejming industrije u svim delovima sveta, neće vas deliti mnogo vremena od ostvarenja vaših želja i započinjanja uspešne karijere 3D dizajnera.

Obrazovanje

Evo zašto je grafički dizajn idealno zanimanje za vas

Svedoci smo da napredak modernih tehnologija utiče na sve manju potrebu za mnogim zanimanjima koja su nekada nosila epitet najtraženijih. S druge strane, zahvaljujući ovim promenama, stručnjaci za grafički dizajn došli su u situaciju da budu među retkima koji mogu da uživaju u brojnim benefitima.

it akademija ponedeljak 20.02. 10:01 Komentara: 0
strana 1 od 13 idi na stranu