Ko su ljudi koji prave najpopularnije video-igre na svetu?

Gejming industrija ostvarila je prihod od čak 91 milijardu dolara samo tokom protekle godine, čime se ova oblast IT-ja ponovo dokazala kao jedna od najperspektivnijih kada je visoka zarada u pitanju.

Podeli

Ovakve cifre najzaslužnije su što sve veći broj ljubitelja video-igrica, ali i onih koji to nisu, želi da postane deo gejming industrije.

S obzirom na to da tim za kreiranje igrica čini veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti IT-ja, šansu imaju svi koji izaberu školovanje u ovoj oblasti. Ipak, eksperti za dizajniranje, crtanje i animaciju 3D objekata imaju važniju ulogu od ostalih.

Oni su najzaslužniji za najpopularnije video-igre

Igrice iz godine u godinu postaju sve realnije, i upravo to je glavni razlog zbog koga okupljaju više gejmera i ostvaruju veći profit. Ukoliko ste oduvek uživali u igranju video-igrica, onda vam je verovatno poznato da su upravo vizuelni prikazi objekata i likova najzaslužniji za prvi utisak koji ćemo steći o određenom naslovu.

Za njihovo kreiranje zaduženi su 3D dizajneri, čiji je zadatak da što originalnije predstave fudbalere u PES-u, likove u League of Legends, automobile u Dirt Rally ili kompletne mape u Counter Strikeu.

Ovi stručnjaci, uz pomoć softvera kao što su 3ds Max i AutoCAD, projektuju sve ono što vidimo na monitoru dok pokušavamo da nadmudrimo protivnika. Modelovanje, kreiranje 3D animacija i renderovanje, odnosno senčenje i doterivanje boja i detalja objekata samo su neke od mogućnosti koje ovi programi pružaju kako bi se došlo do najrealističnijeg izgleda u virtuelnom svetu.

I vi možete postati jedan od njih

Napredne tehnike za rad u AutoCAD i 3ds Max programima možete savladati već posle godinu dana školovanja. Ovo su veoma moćni softveri, ali kada se jednom savladaju osnove rada, postaju veoma jednostavni za korišćenje.

Školovanje u 3D dizajn i CAD oblasti, bez obzira na to da li se odlučite za tradicionalnu nastavu ili učenje na daljnu putem interneta, pružiće vam korisna znanja i praktične veštine koje imaju veoma široku primenu. Drugim rečima, usavršavanje u ovim softverima omogućiće vam da pored gejming industrije, pronađete odličan posao i u drugim oblastima, kao što su arhitektura, dizajn enterijera, digitalna animacija ili film i digitalni mediji.

Na Computer Aided Design (CAD) programu na ITAcademy imaćete priliku da pohađate kurs 3D modelovanja u AutoCAD-u, ali i brojne druge kurseve koji će vas pripremiti za samostalno rukovanje svim funkcionalnostima koje nude Autodeskovi softveri.

Međunarodni sertifikati za početak uspešne karijere

Veštine snalaženja u AutoCAD-u i 3ds Max-u pripremiće vas za obavljanje raznih zaduženja, a međunarodni sertifikati koji predstavljaju potvrdu vaših znanja omogućiće vam priliku da dođete do posla i pokažete sve što ste naučili.

ITAcademy kao autorizovani Autodesk Training Center pruža vam šansu da steknete neki od prestižnih sertifikata ove kompanije iz oblasti dizajna i projektovanja. S obzirom na vrednost koju Autodesk sertifikati nose, kao i na munjevit razvoj gejming industrije u svim delovima sveta, neće vas deliti mnogo vremena od ostvarenja vaših želja i započinjanja uspešne karijere 3D dizajnera.

Obrazovanje

Zašto svi dizajneri žele Adobe sertifikat

Karijera dizajnera predstavlja izuzetno kreativno i odlično plaćeno zanimanje. Ipak, da biste došli do najboljih poslova, potrebno je da najpre uložite u svoje znanje – steknete veštine, ali i sertifikate koji su prava potvrda znanja i koji odvajaju eksperte od konkurencije.

it akademija | pr petak 26.01. 15:00 Komentara: 0
strana 1 od 18 idi na stranu