Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

"Simbol povratka u normalan oblik života" - vest o održavanju Egzita obradovala mnoge VIDEO

Da li je najava da će festival Exit ove godine biti održan znak da će epidemija u julu popustiti?

Izvor: B92, TV Prva Novi Sad
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

Vest da će jubilarni 20. festival na koji dolaze ljudi iz cele Evrope biti održan obradovao je mnoge, ipak osim karte biće potrebne i dodatne kontrole.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da se radi na tehničkim detaljima, ali da je to pitanje koje mora da se reši u sraadnji sa epidemiolozima.

"Egzit bi mogao da bude jedan od simbola da se vraćamo u normalniji oblik života. Ne možemo da pričamo o Egzitu kao pre dve, pet godina, ali možemo da pričamo da imamo Egzit, da ne zatvaramo Petrovaradinsku tvrđavu, da ga organizujemo na način na koji je prihvatljiv", rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, kroz tu priču žele da stimulišu mlađe da se vakcinišu, da budu deo procesa koji vodi izlečenju, pravljenju imuniteta.

Osnivač Exit festivala Dušan Kovaćević kaže da je nteresovanje ogromno.

"Ova vest je izazvala ne samo oduševljenje, nego neku vrstu pozitivne histerije, jer ovo isuviše dugo traje. Imamo ozbbiljne posledice po mentalno zdravlje", kaže Kovačević.

On kaže da je društvu, a posebno mladima, potrebno uputiti poruke optimizma i dati naznaku normalnog života, te na taj način ih motivisati da se vakcinišu i da poštuju mere.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.