Niš - Sport - B92 Lokal

Istorijska 2020. godina za tekvondo u Nišu

Niš u 2020. godini ima čime da se pohvali na sportskoj sceni. Istorijske uspehe u tekvondou zabeležile su tri devojčice, članice Tekvodno kluba Asteriks, jednog od najuspešnijeg sportskog kolektiva u gradu, koje su tek zakoračile u svet sporta i odmah pokazale kako se postaje šampion, pišu Niške vesti.

Izvor: Niške vesti Niš
Podeli
Foto: Depositphotos, AllaSerebrina
Foto: Depositphotos, AllaSerebrina

Tekvondo klub Asteriks iznedrio je tri takmičarke koje su u prvih pet na svetskoj rang listi u svojim kategorijama. Iva Petrovič, Maša Nešić i Petra Tasić iz Niša kada sumiraju prethodnu takmičarsku godinu, rezultati su impozantni.

Pored brojnih osvojenih medalja, ove tri mlade, talentovane sportistkinje, zabeležile su do sada neviđen uspeh na svetskoj rang listi u tekvondou.

Početkom juna meseca u našem gradu odjeknula je vest: Nišlijka prva na svetskoj rang listu u tekvondou.

To je bila 14 – godišnja Iva Petrović, koja je zabeležila istorijski uspeh i ponosno upisala svoje ime, ali i ime grada i kluba, na Svetskoj rang listi u kategoriji kadeta. Iva je pored toga prvak Evrope i države, a proglašena je za najboljeg mladog sportistu grada Niša u 2020. godini.

Ivu u stopu prate i njene drugarice iz Tekvondo kluba Asteriks. Maša Nešić ima 12 godina. Aktuelni je prvak Evrope i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Prethodnu godinu završila je kao druga na Svetskoj rang listi za kadete. Petra Tasić je Ivina vršnjakinja i njena školska drugarica. Na Svetskoj rang listi Petra je četvrta, zahvaljujući sjajnim rezultatima, a pogotovo sa ekipnog Prvenstva Evrope gde se okitila zlatnom medaljom.

Njihov trener i prvi čovek Tekvondo kluba Asteriks Vladan Nikodijević ističe da su deca koja treniraju u klubu njegov ponos.

"One su, zajedno sa ostalim članovima kluba, učinile da Asteriks postane prepoznatljiv brend u svetu, a grad Niš prestonica tekvondoa u Evropi", istakao je Vladan Nikodijević.

Za ovakav uspeh je pored talenta potreban uporan rad, ali i neizmerna podrška porodice, drugara i trenera. Ivu, Mašu, Petru i njihove drugare čeka svetla budućnost i verujemo da ćemo ih kroz nekoliko godina gledati na malim ekranima i slaviti njihova dostignuća na svetskim i olimpijskim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.