Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

"Zastava oružje" oblikovala je razvoj Kragujevca FOTO

Gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić obišao je danas ’"Zastava oružje’", fabriku koja broji preko 2500 radnika čiji su proizvodi prepoznatljivi i odgovaraju zahtevnom svetskom tržištu.

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

"Zastava oružje je fabrika koja je u najvećoj meri oblikovala razvoj Кragujevca i učinila ga prvim industrijskim centrom na Balkanu. Кao takva ima tradicionlanu vrednost koja se vezuje za kragujevačko biće. Veoma sam zadovoljan onim što sam danas video. Obišli smo proizvodnju, razvoj i radionicu u kojoj se gravira još uvek na stari zanatski, umetnički način", rekao je gradonačelnik Dašić.

Predstavnici grada gradonačelnik Dašić i Predrag Stevović član Gradskog veća sa svojim domaćinima, rukovodstvom fabrike, generalnim direktorom Mladenom Petkovićem, izvršnim direktorom Dušanom Obradovićem, obišli su pogone proizvodnje lovačkog i sportskog oružja, štancovanja i gravirnicu.

Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

"Ovde je centar razvoja fabrike, odavde potiču svi projekti koji se dalje kroz fabričke funkcije finalizuju do korisnika, kupca. Preko dve i po hiljade radnika radi u Zastava oružju a veliki spektar proizvoda od vazdušne puške preko vojnog programa, automatskih pušaka, puškomitraljeza do karabina i ostalog lovačkog programa izvoze se širom sveta", kaže rukovodilac razvoja proizvoda Zoran Todorović.

On ističe da je proizvodni proces i tokom pandemije održao, te da se uz poštovane protivpandemijske mere i nije dozvolilo da se zaustavi proizvodnja, navodi se na sajtu grada Kragujevca.

Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

Proizvodi savremenog vojnog naoružanja – sportsko i lovačko naoružanje "Zastava oružja" prepoznatljivi su na zahtevnom svetskom tržištu.

Plan budućeg razvoja fabrike zasniva se na novim tehnologijama, modernizaciji postojećeg proizvodnog programa, povećavanju proizvodnje, podmlađivanju kadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.