Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Kako teče vakcinacija u Jagodini? U ovom gradu se ona vrši na dva mesta

Vakcinacija protiv korona virusa uveliko je u toku, a takva situacija je i u Jagodini. U ovom gradu se ona vrši na dva mesta: u Domu zdravlja i Hali sportova "JASSA", a za prvih sedam dana vakcinisano je više od 3500 ljudi.

Izvor: Noviput.rs Jagodina
Podeli
Foto: Depositphotos, belchonock
Foto: Depositphotos, belchonock

Prima se kineska „Sinofarm“ vakcina, a vakcinacija u Jagodini organizovana je od strane Ministarstva zdravlja, lokalne samouprave i Doma zdravlja. Prioritet i dalje imaju građani stariji od 65 godina, a lekari su zadovoljni njihovim odzivom, prenosi Novi Put.

"Apelujem na ljude da nastave da dolaze u ovom broju da dolaze kod nas, jer jedino na ovaj način možemo da se vratimo normalnim tokovima života, kako je bilo i pre ove situacije. Vakcine su bezbedne. Veoma je bitno da, kada dođu, pacijenti nemaju temperaturu, neko akutno stanje ili da nisu alergični na neke lekove. Do sada su svi dobro reagovali na vakcinu. Nije bilo nikakvih neželjenih dejstava i sve protiče u najboljem redu", rekla je dr Milica Trninić iz Doma zdravlja u Jagodini.

Građani Jagodine istakli su da su zadovoljni organizacijom, kao i time što napokon mogu da prime vakcinu protiv korona virusa.

Normalno se osećam posle vakcinacije. Preporučila bih svima da se prijave. Odlična je organizacija, nema gužve, sve je u redu, rekla je Živadinka Krstić.

"Primio bih i drugu vakcinu i nemam primedbe. Organizacija je super. Mislim da svi treba da je prime. Ne boli ništa", rekao je Dragan Krstić.

"Nisam ništa osetio. Nisam se nadao da bude ovako dobra organizacija. Poručio bih svima da prime vakcinu, kako bi sačuvali zdravlje naše porodice i ostalih", rekao je Trifun Jovanović iz Rakitova posle vakcinacije.

"Nije me bolelo onoliko koliko sam se plašila. Organizacija je odlična, nisam se ovome nadala. Ovo je dobro za zdravlje nacije. Trebalo bi svi da primimo vakcinu, da skinemo više ove maske jednom", rekla je jedna sugrađanka.

Svi oni koji žele da prime vakcinu, mogu se prijaviti putem e-uprave.

Sve dodatne informacije oko vakcinacije, građani Jagodine i meštani okolnih sela mogu dobiti putem kol centra u ovom gradu, koji je na usluzi svakog dana od 8 do 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.