Beograd - Društvo - B92 Lokal

Bomba na Banovom brdu: Čekalo se tolike godine VIDEO

Gradski štab za vanredne situacije naredio je je evakuaciju stanovništva na području opštine Čukarica.

Izvor: B92, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: TV Prva printscreen
Foto: TV Prva printscreen

Naređena evakuacija na Čukarici - otkrivena zaostala bomba

Žitelji nekoliko ulica na Banovom brdu za vreme uništenja bombe zaostale iz Drugog svetskog rata biće smešteni u OŠ "Banović Strahinja". Kad počinje evakuacija i kakvi su uslovi u školi?

Evakuacija počinje u nedelju u 7 sati ujutru, a bomba se nalazi u Nodlijevoj ulici na Banovom brdu, na jednom placu na kome je investitor prošle godine hteo da izgradi zgradnju, ali je nakon otkrivanja da se tu nalazi avionska bomba iz Drugog svetskog rata obustavio gradnju. Pronađena je avio-bomba američkog porekla, težine 242 kilograma, dužine 120 centimetara i prečnika 35 centimetara.

Građani iz šest ulica na Banovim brdu se evakuišu zbog uništenja bombe.

U ovoj akciji koja je ocenjena kao visokorizična će učestvovati veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, Direkcije policije, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnici Grada Beograda, Gradskog sekretarijata za vanredne situacije, Crvenog krsta, volonteri gradske opštine Čukarica, Doma zdravlja Čukarica i službe Hitne pomoći.

Koliko su žitelji Banovog brda upoznati šta se dešava?

"Ja sam iz Zrmanjske znam, to je bezobraluk što to ranije nisu uradili, čekalo se tolike godine", kaže jedna od sagovornica.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.