Ljubimac na B92.net

Kako izgleda kada se na obali skupi milion pingvina?

Oko milion pingvina je stiglo na poluostrvo Punta Tombo u Argentini i smatra se da je to rekordan broj, koji je doveo do zapanjujućih snimaka i fotografija.

Izvor: zivotinje.rs
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Južni predeli Čilea i Argentine, zbog velike količine inćuna i sardina predstavljaju savršeno i plodno tlo za tzv. Magelanove pingvine.

Desetine hiljada turista hrle svake godine na poluostrvo kako bi zavirili u svet pingvina.

"Ove godine je obilazak poseban, jer je stigao rekordan broj ptica na Punta Tombe", rekli su meštani tog predela za medije.

Magelanovi pingvini su visoki oko 45–60 centimetara, teže od četiri do šest kilograma i imaju prepoznatljivu rozikastu boju na licima.

Iako ove životinje nisu ugrožena vrsta, ipak je broj uginulih povećan, jer budu često uhvaćeni u ribarske mreže.

Pogledajte snimak zebeležen na obali:

Izvor: zivotinje.rs

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Zna ljubimac ko je krivac...

Jedna Amerikanka okrivljena je za ubistvo svog supruga, kome je svedok bio niko drugi do njegov papagaj. Glena Duram (49) iz Mičigena je optužena da je, u maju 2015. godine, ubila svog muža Martina (46) ispalivši u njega pet hitaca iz pištolja.

Zanimljivosti petak 21.07. 15:30 Komentara: 0

Njegovo veličanstvo - carski pingvin

Zbog svog uspravnog i elegantnog držanja, visine koju nijedna vrsta pingvina ne može da dosegne, podignute glave, ali i lepote kojom kao da se ponose, dobili su naziv carski pingvini. Njihovo carstvo nalazi se između šezdeset šestog i sedamdeset sedmog stepena geografske širine, na Antarktiku, i pluta morem. Sami ga nikada ne bi napustili, ali se ipak desi da poneki pingvin zaluta van ovih granica, ali i da bude odveden u zatočeništvo u kome život može biti prijatniji, ali ne tako carski.

Zanimljivosti petak 21.07. 08:40 Komentara: 5
strana 1 od 187 idi na stranu