Ljubimac na B92.net

Devojčica i njen pas u spasilačkoj misiji (VIDEO)

Cela Turska bruji o hrabrom podvigu ove devojčice. Ona ima samo 11 godina i njeno ime je Hamdija Sena Bilgin.

Izvor: zivotinje.rs
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Živi u malenom, planinskom selu u Turskoj s porodicom, koja ima farmu koza. Ono što je ovo dete učinilo još jednom dokazuje da su deca često bolji ljudi od nas odraslih.

Hamdija voli da pomaže porodici na farmi, a njen zadatak je da izvodi koze iz štale. U zimskim mesecima društvo joj pravi pas Tomi. Pre nekoliko dana devojčica i pas odveli su koze u planinu. Kada je devojčica shvatila da će se jedna koza ojariti u smetovima, shvatila je da mora brzo i pametno da dela.

Koza se ojarila i na svet donela jedno jare. Hamdija je tada druge koze vratila u štalu, a iz kuće uzela dve torbe.

Vratila se s psom do koze i jareta. Stavila je jare u jednu torbu i prebacila ga psu na leđa. Iznemoglu kozu smestila je u drugu torbu, pa na svoja leđa! Devojčica i pas probijali su se kroz sneg punih 10 kilometara i na kraju do kuće doneli kozu i jare.

Kada su je novinari pitali kako je uspela da spase dve životinje, odgovorila je: Bilo je mnogo snega oko nas, umorila sam se, ali vredelo je.

O Hamdiji i njenom psu Tomiju ovih dana sa divljenjem govori cela Turska, a njihove fotografije polako obilaze svet!

Prati B92 na Viberu

Vesti

Postanite još bolji vlasnik svom ljubimcu

Naši kućni ljubimci sa zadovoljstvom prihvataju svaki naš gest, bilo da je to poslastica ili češkanje po stomaku. Ali i pored najboljih namera, postoji još nekoliko stvari koje se zanemaruju, a mogu poboljšati odnos između ljubimca i vlasnika.

Vesti ponedeljak 24.04. 08:25 Komentara: 0

Život sa ljubimcem: Kupanje bar jednom mesečno

Život s kućnim ljubimcem u stanu zahteva dodatnu higijenu, jer u suprotnom, ukoliko se pas ili mačka ne kupaju i ne održava čistoća na zavidnom nivou, ukućanima prete mnoge zarazne bolesti. Najčešće su to infekcija parazitom ehinokokom, ili bakterijske bolesti: salmoneloza, leptospiroza, bruceloza. Moguće su i gljivične infekcije koje se prenose samo dodirom.

Vesti sreda 19.04. 08:39 Komentara: 17

Čuvajte sove, one su naši prijatelji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pozvalo je danas građane da obrate pažnju i pomognu mladuncima najurbanije sove utine, ako ga nađu na zemlji, jer je ta vrsta ptica višestruko korisna u borbi protiv glodara.

Vesti subota 15.04. 11:09 Komentara: 11
strana 1 od 142 idi na stranu