Ljubimac na B92.net

Devojčica i njen pas u spasilačkoj misiji (VIDEO)

Cela Turska bruji o hrabrom podvigu ove devojčice. Ona ima samo 11 godina i njeno ime je Hamdija Sena Bilgin.

Izvor: zivotinje.rs
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Živi u malenom, planinskom selu u Turskoj s porodicom, koja ima farmu koza. Ono što je ovo dete učinilo još jednom dokazuje da su deca često bolji ljudi od nas odraslih.

Hamdija voli da pomaže porodici na farmi, a njen zadatak je da izvodi koze iz štale. U zimskim mesecima društvo joj pravi pas Tomi. Pre nekoliko dana devojčica i pas odveli su koze u planinu. Kada je devojčica shvatila da će se jedna koza ojariti u smetovima, shvatila je da mora brzo i pametno da dela.

Koza se ojarila i na svet donela jedno jare. Hamdija je tada druge koze vratila u štalu, a iz kuće uzela dve torbe.

Vratila se s psom do koze i jareta. Stavila je jare u jednu torbu i prebacila ga psu na leđa. Iznemoglu kozu smestila je u drugu torbu, pa na svoja leđa! Devojčica i pas probijali su se kroz sneg punih 10 kilometara i na kraju do kuće doneli kozu i jare.

Kada su je novinari pitali kako je uspela da spase dve životinje, odgovorila je: Bilo je mnogo snega oko nas, umorila sam se, ali vredelo je.

O Hamdiji i njenom psu Tomiju ovih dana sa divljenjem govori cela Turska, a njihove fotografije polako obilaze svet!

Prati B92 na Viberu

Vesti

Na dalekovodima postavljena veštačka gnezda za sokolove

Na dalekovodima u Srbiji, prvenstveno u Vojvodini, postavljeno je 50 veštačkih gnezda, a u narednom periodu u planu je postavljanje još 30, sve radi očuvanja stepskog sokola (Falco cherrug), te strogo zaštićene vrste ptica kojoj je, na Crvenoj listi Međunarodne unije za zaštitu prirode, dodeljen status EN (ugrožen).

Vesti utorak 9.05. 15:49 Komentara: 3

Najčešće greške prilikom zaštite ljubimca od krpelja

Lepo vreme je odavno stiglo, a sa njim i nove brige za vlasnike kućnih ljubimaca. Iako je većina vlasnika svoje životinje na vreme opremila odgovarajućim sredstvima za zaštitu od krpelja, postoji nekoliko stvari u kojima ipak moraju biti dodatno oprezni, jer nepravilno nanošenje može ostaviti životinju nezaštićenu.

Vesti ponedeljak 8.05. 08:32 Komentara: 10
strana 1 od 143 idi na stranu