Ljubimac na B92.net

Kako pomoći psu da prevaziđe mučninu tokom vožnje?

Većina pasa uživa u vožnji automobilom, ali za neke je to pravi stres. Ako vašeg psa muči stomak tokom puta, evo kako mu lako možete pomoći…

Izvor: zivotinje.rs
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Đumbir, pored toga što je ukusan dodatak mnogim jelima, često se korisiti prilikom stomačnih tegoba zbog svog umirujućeg dejstva. Ukoliko vaš pas pati od mučnine, đumbir može biti baš prava stvar da mu pomogne kako bi ponovo uživao u vožnji.

Jednu kašičicu đumbira u prahu možete rastvoriti u čaju i dati psu da popije pred put.

Takođe, možete ispeći i keks za psa, a u sastojke dodati istu količinu začina. Dodajte kašiku mlevenog đumbira u smesu za omiljenu poslasticu, i samo par kolačića može rešiti ovaj problem.

Isto tako psu možete dati i kupovni keks sa đumbirom, ali pazite da ne sadrži mnogo šećera.

Takođe, kako biste pomogli psu da prevaziđe mučninu i da se navikne na automobil, probajte postepeno da ga naviknete na vožnju automobilom. Provozajte psa po kraju i dajte mu keksić od đumbira.

Svako putovanje sa psom je prava avantura, a uz pomoć ovog kućnog i prirodnog leka vaš ljubimac će ponovo uživati u vožnji automobilom...

Izvor: zivotinje.rs

Prati B92 na Viberu

Psi

Žene bolje od muškaraca razumeju lavež pasa

Psi imaju iznenađujuću sposobnost da svojim ponašanjem i lavežom ukažu ljudima šta žele. Žene su bile bolje od muškaraca u prepoznavanju znakova kada je pas razigran, a kada ima osećaj straha ili ljutnje, otkrili su naučnici.

Psi četvrtak 18.05. 17:46 Komentara: 3

Jastuče za kuče, ali i mače: Razmazite svoje ljubimce

Hajde da budemo iskreni – svako od nas voli da razmazi svog kućnog ljubimca. Tako je i nastalo “Jastuče za kuče”, brend koji je podređen slavljenju lika i dela vašeg ljubimca, ali i njegovom konformizmu. Dotle je došlo da je jastuče za kuče u međuvremenu postalo i jastuče za mače, ali i ponekog papagaja.

Psi sreda 17.05. 11:46 Komentara: 8

Sa psom u tržni centar - da ili ne?

Na objavu da Big šoping centar postaje "pet frendli" i da otvara svoja vrata kućnim ljubimcima lakšim od osam kilograma, mogli su se pročitati oprečni komentari na društvenim mrežama.

Psi utorak 16.05. 08:33 Komentara: 53

Ovaj momak pruža toplinu i radost napuštenim psima

Mladić ide ulicom i grli ulične pse. Želja mu je da pruži ljubav onima koji je nikada nisu iskusili. Iako ne prihvataju sve kuce to iz prvog puta, čak i oni neodlučniji na kraju završe u njegovom zagrljaju. Njegov čin je deo većeg projekta, čiji cilj je da pruži toplinu i radost napuštenim psima.

Psi petak 12.05. 14:50 Komentara: 18
strana 1 od 131 idi na stranu