Ljubimac na B92.net

Kako pomoći psu da prevaziđe mučninu tokom vožnje?

Većina pasa uživa u vožnji automobilom, ali za neke je to pravi stres. Ako vašeg psa muči stomak tokom puta, evo kako mu lako možete pomoći…

Izvor: zivotinje.rs
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Đumbir, pored toga što je ukusan dodatak mnogim jelima, često se korisiti prilikom stomačnih tegoba zbog svog umirujućeg dejstva. Ukoliko vaš pas pati od mučnine, đumbir može biti baš prava stvar da mu pomogne kako bi ponovo uživao u vožnji.

Jednu kašičicu đumbira u prahu možete rastvoriti u čaju i dati psu da popije pred put.

Takođe, možete ispeći i keks za psa, a u sastojke dodati istu količinu začina. Dodajte kašiku mlevenog đumbira u smesu za omiljenu poslasticu, i samo par kolačića može rešiti ovaj problem.

Isto tako psu možete dati i kupovni keks sa đumbirom, ali pazite da ne sadrži mnogo šećera.

Takođe, kako biste pomogli psu da prevaziđe mučninu i da se navikne na automobil, probajte postepeno da ga naviknete na vožnju automobilom. Provozajte psa po kraju i dajte mu keksić od đumbira.

Svako putovanje sa psom je prava avantura, a uz pomoć ovog kućnog i prirodnog leka vaš ljubimac će ponovo uživati u vožnji automobilom...

Izvor: zivotinje.rs

Psi

Da li je vaš pas pod stresom?

Većina vlasnika svesna je činjenice da njihovi ljubimci pate od anksioznosti i stresa od razdvajanja ukoliko predugo ostaju kod kuće sami. Međutim, postoji još mnogo faktora i svakodnevnih situacija koje uznemiravaju pse, a neka ponašanja vam mogu ukazati da je vaš ljubimac pod stresom...

Psi četvrtak 30.03. 08:55 Komentara: 0

Koliko vode dnevno je potrebno psu?

Vlasnici pasa često ostavljaju vodu u činiji misleći da će ljubimac popiti onoliko koliko mu je potrebno. Međutim, praćenjem unosa vode možete poboljšati njegovo zdravlje, sprečiti bolesti i obezbediti dovoljno hidratacije.

Psi subota 11.03. 08:50 Komentara: 6

U ovom manastiru živi pas monah

Psi su naši članovi porodice, neki psi rade u bolnicama kao terapijski psi, neki idu u vojsku ili rade u policiji, a znamo i za psa koji je bio astronaut. U tom smislu, ne čudi što u Boliviji trenutno živi i pas-monah!

Psi petak 10.03. 08:50 Komentara: 9
strana 1 od 128 idi na stranu