Ljubimac na B92.net

Kako pomoći psu da prevaziđe mučninu tokom vožnje?

Većina pasa uživa u vožnji automobilom, ali za neke je to pravi stres. Ako vašeg psa muči stomak tokom puta, evo kako mu lako možete pomoći…

Izvor: zivotinje.rs
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Đumbir, pored toga što je ukusan dodatak mnogim jelima, često se korisiti prilikom stomačnih tegoba zbog svog umirujućeg dejstva. Ukoliko vaš pas pati od mučnine, đumbir može biti baš prava stvar da mu pomogne kako bi ponovo uživao u vožnji.

Jednu kašičicu đumbira u prahu možete rastvoriti u čaju i dati psu da popije pred put.

Takođe, možete ispeći i keks za psa, a u sastojke dodati istu količinu začina. Dodajte kašiku mlevenog đumbira u smesu za omiljenu poslasticu, i samo par kolačića može rešiti ovaj problem.

Isto tako psu možete dati i kupovni keks sa đumbirom, ali pazite da ne sadrži mnogo šećera.

Takođe, kako biste pomogli psu da prevaziđe mučninu i da se navikne na automobil, probajte postepeno da ga naviknete na vožnju automobilom. Provozajte psa po kraju i dajte mu keksić od đumbira.

Svako putovanje sa psom je prava avantura, a uz pomoć ovog kućnog i prirodnog leka vaš ljubimac će ponovo uživati u vožnji automobilom...

Izvor: zivotinje.rs

Prati B92 na Viberu

Psi

Ovo je novi najveći pas na svetu?

Zevs, nemačka doga koja je od 2011. držala titulu najvećeg psa na svetu, nedavno je uginula. Novi rekorder trebalo bi da postane Bentli, pas visok 96.5 cm i težak 103 kilograma.

Psi ponedeljak 6.11. 08:45 Komentara: 10
strana 1 od 155 idi na stranu