Ljubimac na B92.net

Magarence dobilo ime – Moli

Deca Srbije, za koje je juče i danas bio besplatan ulaz u ZOO vrt u Jagodini da bi glasali za ime magrencetu - prvoj prinovi tog vrta, odlučili su sa 78 glasova da se magarence, kome je 45 dana, nazove Moli.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug / Dušan Aničić
Foto: Tanjug / Dušan Aničić

U opticaju je bilo još pet imena: Lili, Mara, Magi, Dori i Iris, izjavio je večeras Tanjugu veterinar ZOO Vladimir Jovanović.

Da se zove Lili glasalo je petoro dece, za Maru 52, za Magi 55, za Dori 60 i za Iris 69, precizirao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je juče i danas, ZOO vrt posetilo oko 1.000 posetilaca, a pravo da glasaju za ime magrenceta imala su deca do 14 godina starosti.

Magarence je već odavno postalo ljubimac i maza dece, osoblja i posetilaca.

Od svojih 15 dana slobodno se šete ZOO vrtom, ne daleko od tora majke, bez straha ide u susret ljudima najviše deci, dodao je Jovanović.

Deca su učestovala i u kvizu "Šta zanaju o životinjama" a najbolji su nagrađeni majicama, šoljama i magnetima sa amblemima ZOO vrta.

ZOO vrt u Jagodini je osnovan pre 11 godina, ima oko stotinu vrsta životinja, sa preko 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe.

Godišnje ga poseti oko 100.000 posetilaca, najviše školskih ekskurzija.

Ostale životinje

Džemperi za piliće? Što da ne

Restorani za mačke, odela za pse, hoteli za ljubimce - to nije ništa neobično, ali džemper za piliće jeste prilična novost. Grupa penzionera u jednom penzionerskom klubu u Bostonu planira da "pomogne živini da pregura sledeću zimu" posebnim programom.

Ostale životinje ponedeljak 13.03. 11:09 Komentara: 6

Da li je obaveza građana da prijave zlostavljanje?

Veliki broj ljudi bio je svedok mučenja, zlostavljanja ili u krajnjem slučaju ubijanja životinje. Kako prepoznati da se radi o zlostavljanju i šta se pod tim podrazumeva, da li je obaveza građana da prijave zlostavljanje životinja i kome bi ga trebalo prijaviti, samo su neka od pitanja koja nam se u tom trenutku nameću.

Ostale životinje ponedeljak 6.03. 08:50 Komentara: 10

Kako lečiti dijareju ljubimca kod kuće?

Dijareja je čest problem kod kućnih ljubimcaca i izaziva pometnju u ustaljenoj dnevnoj rutini. Međutim, u mnogim slučajevima dijareja ne zahteva hitno lečenje i može se tretirati kod kuće. Ipak, nekada je potrebno dobiti adekvatnu veterinarsku negu…

Ostale životinje ponedeljak 20.02. 08:50 Komentara: 6
strana 1 od 43 idi na stranu