Ljubimac na B92.net

Džemperi za piliće? Što da ne

Restorani za mačke, odela za pse, hoteli za ljubimce - to nije ništa neobično, ali džemper za piliće jeste prilična novost. Grupa penzionera u jednom penzionerskom klubu u Bostonu planira da "pomogne živini da pregura sledeću zimu" posebnim programom.

Izvor:
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako prenosi AP, do grupe za pletenje u jednom domu stigla je informacija da određena vrsta kokošaka, koja ima poreklo iz toplijih krajeva, nailazi na probleme u zimskom periodu, jer tada menja perje.

Spojili su lepo i korisno, pa živina koja obitava na obližnjoj dobrotvornoj farmi (nisu za jelo) sada uživa u svojim šarenim džemperima. Među obučenima je i jedan petao koji je stigao iz mnogo toplije Malezije.

"Neko je rekao da ima i pametnijih stvari, da bi trebalo da pletemo džempere za ljude kojima su potrebni, ali ja mislim da je i životinje potrebno utopliti. Drago mi je da ovo radimo", kaže 76-godišnja Libi Kaplan.

Prati B92 na Viberu

Ostale životinje

"Hoću kucu, macu, hrčka i papagaja"

Vaš mališan želi kucu ili macu, a vi se pitate da li je to samo prolazni hir deteta ili njegova istinska želja. Kako god bilo, pre nego što kućni ljubimac stigne u vaš dom, razmislite o navikama i obavezama cele porodice, kao i o prirodnim potrebama željene životinje.

Ostale životinje petak 8.09. 08:45 Komentara: 1

Da li su pilići novi psi?

Ovo je pitanje koje se u Velikoj Britaniji sve češće postavlja, budući da kod sve većeg broja ljudi, koji imaju bašte ili žive na manjim imanjima, pilići "skidaju sa trona" tradicionalne kućne ljubimce.

Ostale životinje četvrtak 31.08. 19:28 Komentara: 8
strana 1 od 48 idi na stranu