Ljubimac na B92.net

Koliko vode dnevno je potrebno psu?

Vlasnici pasa često ostavljaju vodu u činiji misleći da će ljubimac popiti onoliko koliko mu je potrebno. Međutim, praćenjem unosa vode možete poboljšati njegovo zdravlje, sprečiti bolesti i obezbediti dovoljno hidratacije.

Izvor: zivotinje.rs
Pošaljite komentar
 1. Pas zna kad i koliko vode mu treba. Treba ga pratiti jedino ukoliko je bolestan ili uopšte ne uzima vodu, ali takav pas je već i letargičan, odbija hranu, kunja... Mi smo nekoliko puta zaboravili našem psu da dospemo vode, leti, kad pije više. Stajao je pored činije i blenuo u nju dok mu nismo sipali. Jednom je čak i gledao u flašu s vodom na podu. Bar jedno deset minuta, dok nismo ukapirali da odemo da proverimo činiju s vodom. Pametni su oni.
   (Maka, 17. mart 2017 12:03)

  # Link komentara

 2. Pa, moj pas uvek ima cistu i svezu vodu, stalno neko u prolazu prospe i sipa novu, a sad kad ce on da pije i koliko, kako ja to mogu da mu odredim.
  Pije kad hoce i koliko zeli, kad je vrucina, a on se istrcao, onda zaroni u posudu i popije boga oca... Ovako ne pije mnogo, sta znam, nekad kad igramo fudbal, u nekom trenutku uzme time out da pije vodu, pa se onda vrati u igru. :)
   (zabrinuti vlasnik, 15. mart 2017 20:58)

  # Link komentara

 3. Svakako treba pratiti koliko pas unsi vodu. Obezbediti mu uvek svežu vodu, i to je to. Piće onoliko koliko mu treba, ne možemo ga terati da pije više, a ne smemo mu ni uskraćivati da pije manje. Ako nešto nije u redu sa unosom, pitati veterinara.
  Ne vidim svrhu ovog teksta.
   (only fools and horses, 15. mart 2017 11:57)

  # Link komentara

 4. Zavisi sta pas jede, ako jede granule, treba mu mnooogo vise vode
  (..., 14. mart 2017 08:04)

  # Link komentara

 5. Pas je zivotinja i sledi svoje potrebe i instinkte.
  ne treba mu covek da mu kaze koliko vode
   (Simpa, 13. mart 2017 12:44)

  # Link komentara

 6. Ne treba porediti ljude i životinje ...
  (https://goo.gl/2WdyIY, 12. mart 2017 13:25)

  # Link komentara