Ljubimac na B92.net

Šta raditi ako vas mačka budi noću?

Mačke su po prirodi noćne životinje i najaktivnije su u zoru i sumrak. Zato se nemojte ljutiti na macu ako želi da se igra baš u tri sata posle ponoći. Kako je odvići od takvog ponašanja?

Izvor: zivotinje.rs
Pošaljite komentar
 1. Moj macak dobije najobilniji obrok i najslasniji pred spavanje oa spava i vari i nije raspolozen za lov ,.valjda misli da je vec ulovio velikog misa...i da moze da odmori...tek ujutro pritrci kako se ko probudi da nas pozdravi..a kad je hladno spava ...na najmilijem cebencetu..po izboru..kod nekog od nas.
   (glupa, 20. mart 2017 07:46)

  # Link komentara

 2. Kakvi predivni komentari!
   (Kika, 14. mart 2017 11:46)

  # Link komentara

 3. Ноћу спавамо нас двојица као господа.Једино је мало гужва кад дођу моја цура и понесе њену мачку (његову цуру)...е тад од гужве спавања нема.
   (Смена страже, 11. mart 2017 00:12)

  # Link komentara

 4. Zadovoljstvo je citati iskrene komentare ispunjene srecom.
  (milan, 10. mart 2017 19:39)

  # Link komentara

 5. spavati danju
   (disko nindža, 10. mart 2017 16:47)

  # Link komentara

 6. Moja spava kao top čitavu noć,kao i gazdarica....
   (cura, 10. mart 2017 13:38)

  # Link komentara

 7. Noć nikada nije bila problem - odvileni svojih dvadesetak minuta kada se svi umire,onda tumara po kući dok se ne odluči kod koga će da spava.Kad je bila mače budila me je ujutru kad joj nestane granula (noću glocka granule) pa sam dozirao klopu po tome kad hoću da ustanem ( govorio sam - idem da navijem mačku umesto "da nahranim").Posle sam našao neki zvuk alarma koji je toliko nervira da odmah dotrči da me budi da ga isključim.
  Problem je popodnevni odmor.Tek posle godinu dana mi je dozvolila da stavljam ruku ispod jastuka (a noću je baš briga).Sad dozvoljava ali obavezno proverava da li spavam - dodje i zagleda mi facu a ja se foliram, gledam kroz trepavice.Ako me izvali onda mora borba da padne a ako je prevarim legne pored i licka se i na kraju spava pored mene.
  Trobojka - ne isključuje se.
  (Komša, 9. mart 2017 22:15)

  # Link komentara

 8. izbaciti je iz sope!
   (Simpa, 9. mart 2017 21:02)

  # Link komentara

 9. Moje macke spavaju svuda po kuci. Nocu se kao poslazu po mom krevetu, svaka ima svoje mesto. Medjutim... U toku noci krece zurka. Ostavljam papirne kese i kutije u dnevnoj sobi ali im to brzo dosadi pa jurcaju po celoj kuci. Trce po meni, traze da slucajno ne viri noga ili ruka ispod pokrivaca, igraju se. Ako zatvorim vrata tek tada sam u jos vecem problemu. A veterinarka kaze da je sa njima sve u redu, da su zdrave i normalne a ja glup sto hocu da spavam jer treba da ustanem i igram se sa njima.
  (Dzo, 9. mart 2017 12:36)

  # Link komentara