Budućnost: Netfliks ulaže 8 milijardi $ u originalne sadržaje

Netfliks (Netflix) je u ponedeljak objavio da će uložiti osam milijardi dolara na proizvodnju sopstvenog sadržaja i da će na taj način nadjačati konkurenciju.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Prošle godine Netfliks je u sopstveni sadržaj uložio šest milijardi dolara, pa od njih više troši jedino ESPN – 7,3 milijarde.

Predstavništvo Netfliksa nalazi se u Los Gatosu u Kaliforniji, a servis ima 110 miliona korisnika širom sveta. U poslednja tri meseca broj korisnika se povećao za 4,5 miliona pretplatnika u svetu i 850.000 u SAD.

Netfliksova serija “Narcos“ o trgovini drogom u Kolumbiji je najgledanija digitalna serija ikada od kada se meri digitalna gledanost u SAD.

Ipak, njihov uspeh pokušavaju da nadmaše druge kompanije i TV mreže praveći sopstvene aplikacije. Dizni povlači svoj sadržaj sa Netfliksa kako bi ga samostalno emitovao, a Fejsbuk (Facebook), Epl (Apple) i Amazon se takođe interesuju za ovakvu vrstu biznisa.

Epl navodi da će potrošiti milijardu dolara na sopstveni sadržaj, a Fejsbuk je već napravio dugme "watch" na svojoj naslovnoj strani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu