Adam Puslojić dobitnik nagrade "Vasko Popa"

Pesnik Adam Puslojić dobitnik je prestižne književne nagrade "Vasko Popa" za knjigu poezije "Somnabilia Balcanica", saopštio je žiri u Srpskom književnom društvu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Youtube Printscreen/Ion Vaciu
Foto: Youtube Printscreen/Ion Vaciu

Žiri koji je Puslojiću dodelio nagradu radio je u sastavu Jovan Zivlak, Vladimir Gvozden, Slavomir Gvozdenović, Radomir Andrić i Duško Novaković.

Puslojić se zahvalio žiriju na nagradi i duhovito primetio da mu se smrklo pred očima.

"Kada je u pitanju legendarni Vasko Popa ništa nije svakidašnje i uobličeno. Sve je pomalo živa legenda. Meni se desilo da jedan jedini put budem na uručenju nagrade Vasko Popa pre 21 godinu. Čini mi se da je to bilo u pretprošlom, a ne u prošlom veku", kazao je Puslojić.

On je dodao da je Popa za ovdašnje pesnike uvek bio "Gospodin Dunav" i da je još za života ušao u legendu.

"Hvala dragim kolegama i prijateljima iz žirija koji su mi dali veliko poverenje, a bogami i breme. Našem dragom Vasku ne mogu kazati hvala jer sam ga već osam godina nadživeo", kazao je Puslojić.

Žiri nagrade je pre donošenja odluke sastavio uži izbor od pet, između 80 pesničkih knjiga prispelih na konkurs.

Osim Puslojićeve knjige "Somnabilia Balcanica". u uži izbor su ušli Milovan Marčetić sa knjigom "Vrata od romora", Jasmina Topić sa delom "Plaža nesanica", Dejan Aleksić i njegova knjiga "U dobar čas" i Ilija Lakušić sa "Manastirski sinovi".

Puslojiću će nagrada biti uručena u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu