"Olimp" stigao do Britanije: "Golotinja uživo na srpskoj televiziji"

Britanski “Dejli mejl“ posvetio je tekst događaju o kojem se očigledno priča i van granica Srbije – dvadesetčetvoročasovnoj predstavi “Olimp“ belgijskog režisera Jana Fabra.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot/youtube
foto: screenshot/youtube

Kako i zašto je RTS 24 sata prenosio predstavu "Olimp"?

Fokus teksta u “Dejli mejlu“ srpska javnost koja ne shvata “televizijske šefove koji su dozvolili da dvadesetčetvoročasovna predstava puna golotinje i simulacije seksa bude prikazana na nacionalnoj frekvenciji“.

U tekstu se prenose komentari kritike dvadesetčetvoročasovnog prenosa predstave koja je otvorila ovogodišnji BITEF uz vrlo detaljne ilustracije onoga što se u predstavi smatralo neprimerenim.

Inače, pedesetosmogodišnji Jan Fabr je multidisciplinarni umetnik, scenarista, režiser i koreograf koji je poznat po kontroverznim performansima. Neki od njegovih prethodnih radova uključivali su bacanje mačaka u vazduh, pravljenje crteža od sopstvene krvi, paljenje čekova a onda od pepela pisanje reči „money“.

Dok je deo javnosti osudio prenos dvadesetčetvoročasovne predstave smatrajući da obiluje eksplicitnostima, ljudi iz struke su podržali ovakvu vrstu umetnosti. Više o tome pročitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu