"Fama o biciklistima" otvorila Novi tvrđava teatar

Predstavom novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz "Fama o biciklistima" Svetislava Basare, u režiji Roberta Lenarda, sinoć je otvoren pozorišni festival "Novi tvrđava teatar" u Vili Stanković u Čortonovcima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Selektorka festivala Vida Ognjenović pre početka predstave rekla je Tanjugu da je mesto odigravanja festivala posebno i da u njemu pozorište ima poseban smisao.

"Verujem da će se ovde osim pozorišnog festivala održavati i koncerti klasične muzike. Ovo je posebno mesto susreta, koje je projektovano za izvođenje umetnosti na otvorenom i predstavlja mesto susreta publike i vrhunskih umetnika", rekla je Ognjenović.

Festival je otvorila glumica Marija Medenica. Ansambl pozorišta Ujvideki Szinhaz odigrao je vrlo angažovanu predstavu na početku festivala koja je obilovala političkim porukama i koja se bavila analizom društva u kojem živimo. Umetnici su ispraćeni dugotrajnim aplauzom sa scene. Uprkos vetru, koji se trudio da omete izvođenje predstave, bio je to odličan pozorišni užitak.

U takmičarskom delu programa, osim predstave "Fama o biciklistama", do 8. jula biće izvedeni komadi "Čuvari tvog poštenja" Borisa Liješevića (Gradsko pozorište Podgorica), "Jami distrikt" Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića (Trupa Jami District) i "Nevidljivi ljudi" Jelene Kajgo u režiji Nemanje Rankovića (Narodno pozorište Užice).

Žiri čine teoretičar kulture i književnik Vladimir Kopicl, rediteljka Mia Knežević i glumica i rediteljka Kinga Mezei, a u čast nagrađenih biće izvedena predstava "Međuigre" - diplomska predstava studenata Vide Ognjenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu