Četvrti "Teatar u tvrđavi" od 8. do 12. jula

Četvrti pozorišni festival "Teatar u tvrđavi" biće održan od 8. do 12. jula u Malom gradu Smederevske tvrđave, najavili su danas organizatori.

Izvor: Tanjug
Podeli

Manifestaciju otvara mjuzikl "Violinista na krovu" u režiji Atile Bereša i koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta. Bereš na uzbudljiv i zabavan način predstavlja sudbinu siromašnih Jevreja u carskoj Rusiji, a važan element je muzika zasnovana na narodnom melosu ruskih i poljskih Jevreja tog doba.

Naredne večeri posetioci festivala biće u prilici da pogledaju porodični mjuzikl za decu i odrasle "Vilinska zavrzlama". Moderna bajka, bez scenografije, podstiče mališane da i sami budu kreativni i maštoviti, a kroz interakciju sa glumcima motivisani su da spoznaju sebe, da uče o svojim strahovima i načinima za njihovo prevazilaženje, ističu organizatori.

Smederevo će ugostiti i ansambl pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, koji će izvesti predstavu "Ruža uvela". Komad je napisala Jelena Mijović prateći motive, likove i radnju iz proze Bore Stankovića, oslanjajući se na pripovetku "Ruža uvela", a kako sama autorka ističe, to je predstava "o nekadašnjim ljudima u današnjem svetu".

Na programu će biti i predstava "Perikle" Vilijama Šekspira u režiji Nikite Milivojevića, rađena u koprodukciji Itaka art centra i Šabačkog pozorišta.

"Teatar u tvrđavi" zatvoriće Kruševačko pozorište sa predstavom "Buzdovan", poznatom i pod nazivom "Komedija o ljubavi kapetana Nikole Ivulića", a režiju potpisuje Predrag Stojmenović. Ovogodišnji program smederevskog festivala je revijalnog karaktera, a ulaznice se prodaju po ceni od 200 dinara, osim za predstavu "Vilinska zavrzlama" za koju je ulaz slobodan. Pokrovitelj festivala je grad Smederevo, a realizuje ga Centar za kulturu Smederevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu