"Madam Baterflaj" ponovo na sceni Narodnog pozorišta

Pučinijeva opera "Madam Baterflaj" kojom će dirigovati gost iz Italije Alberto Veronezi 20. maja vraća se na redovni repertoar Narodnog pozorišta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

Naslovnu rolu pevaće sopran Seungeun Luna iz Južne Koreje.

U ulozi služavke Suzuki nastupiće mecosopran Višnja Popov, poručnika u američkoj mornarici Pinkertona dočaraće tenor Dejan Maksimović, američkog konzula Šarplesa bariton Vladimir Andrić, a ujaka Bonza bas-bariton Aleksandar Stamatović.

U podeli su i Vuk Zekić (Jamadori), Igor Matvejev (Goro), Pavle Žarkov (Komisionario) i Svetlana Lovčević (Kate Pinkerton).

Učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Premijera ove opere bila je 15. decembra 1984. godine u režiji Dejana Miladinovića, a poslednji put na repertoaru 25. aprila 2015.

Prati B92 na Viberu

Pozorište

Nušić Triptih na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta

Na maloj sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu večeras će premijerno će biti prikazana diplomska plesna predstava Nušić Triptih u izvođenju i koreografiji prve generacije studenata Instituta za umetničku igru svih odseka i u koreografijama dva najznačajnija i respektabilna domaća i evropska koreografa Isidore Stanišić (Srbija) i Mačeja Kuzminskog (Poljska), s početkom u 20.30 časova.

Pozorište ponedeljak 26.06. 09:43 Komentara: 0

"Ovo je podsećanje da smo se na zlo navikli"

Krenuli smo u pripremu predstave baveći se ličnim ali i društvenim paranojama, razmatrali kako sistem utiče na nas, kako se proizvodi cenzura i autocenzura i napravili tragikomičan komad mada svi znaju da ne verujem u žanrovsko određenje pozorišta, kazao je danas na konferenciji za medije Andraš Urban reditelj predstave "Sumnjivo lice" čija je premijera zakazana za 21. jun u beogradskom Narodnom pozorištu.

Pozorište ponedeljak 19.06. 16:14 Komentara: 3

Sećenje na poslednji nastup Ejmi Vajnhaus u Beogradu

Na Kalemegdanu, tačno na mestu gde je održan poslednji koncert Ejmi Vajnhaus, promovisan je projekat "Back to Amy", dokumentarna predstava o slavnoj britanskoj kantautorki koja će svoju premijeru imati u septembru. Na današnji dan pre šest godina na Kalemegdanu je održan koncert Ejmi Vajnhaus, njen poslednji nastup pred publikom.

Pozorište nedelja 18.06. 18:46 Komentara: 16
strana 1 od 456 idi na stranu