"Hipnoza jedne ljubavi" pobednik Dana komedije

"Hipnoza jedne ljubavi" Dušana Kovačevića, u izvođenju beogradskog "Zvezdara teatra", pobednik je 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije". Ova predstava, odigrana je u nedelju uveče, a najbolja je i po oceni publike, koja joj je dala ocenu 4,80. Žiri je radio u sastavu: reditelj dr Miroslav Radonjić (predsednik) glumca Danica Maksimović i vajar Marija Vulić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printscreen Danikomedije.net
Printscreen Danikomedije.net

"Hipnozi jedne ljubavi" pripadaju obe nagrade, žirija "Mija Aleksić", i publike "Miodrag Petrović - Čkalja" sa statueta "Jovanča Micić".

Nagradu "Zlatni ćuran" za životno delo, dobio je ove godine doajen srpskog glumišta, pozorišni, filmski i televizijski glumac Vlastimir Velisavljević. Nagrada se sastoji od statute "Zlatni ćuran", unikatne povelje i novčanog iznosa od 100.000 dinara koje je obezbedila Komercijalna banka.

Žiri je tri ravnopravne nagrade "statuetu ćuran" "za najbolja glumačka ostvarenja" dodelio Milošu Đorđeviću za ulogu Rubeola u predstavi "Udaj se muški, u izvodjenju Ispad - centra za interaktivnu umetnost Beograd, u režiji Marije Lipovske.

Irfanu Mensuru za ulogu Vulete u predstavi "Hor bečkih dečaka" u izvođenju Yugoart Beograd, režija Irfan Mensur i Draganu Petroviću - Peletu za ulogu Vase u predstavu "Hipnoza jedne ljubavi". Statuetu Ćuran za najbolje rediteljsko ostvarenje dobila je Olivera Đordjević za predstavu "Dok te ja hranim i oblačim", u izvođenju Pozorišta mladih Novi Sad.

Nagrada za najbolju mladu glumicu, žiri je dodelio Kristini Savkov za više uloga u predstavi "Dok te ja hranim i oblačim". Nagrad za najboljeg mladog glumca dodeljena je Danili Milovanoviću za više uloga u istoj predstavi.

Nagrada za epizodnu ulogu "Nikola Milić" dodeljena je Srđanu Sekuliću za ulogu konobara u predstavi "Dva u jedna" u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica u režiji Petra Jovanovića.

Nagrada za kostimografiju dodeljena je Dragici Laušević za predstavu "Revizor za jugoistok" u izvođenju Šabačkog pozorišta u režiji Marka Torlakovića. Nagradu za scenografiju, žiri je dodelio Vesni Popović za predstavu "Pasivno pušenje" u izvođenju Zvezdara teatar Beograd u režiji Egona Savina.

Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu dodeljen je Dušanu Kovačeviću za "Hipnozu jedne ljubavi", koji je bio i režiser.

Sve nagrade, izjavio je na konferenciji za medije Radonjić, donesene su jednoglasno. Nagrade će biti uručne u ponedeljak uveče na Svetski dan pozorišta, kada će biti pročitana poruka Međunarodnog pozorišnog instituta koju je ove godine, napisala poznata francuska glumica Izabel Iper.

Posle uručenja nagrada, u čast nagradjenih, Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banja Luke izvešće predstavu "Celo telo tu me boli", tekst i režija Nikola Pejaković. Selektor ovogodišnjih "Dana komedije" bila je teatrolog i pozorišni kritičar dnevnog lista "Politika" Ana Tasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu