U knjižarama roman Stivena Kinga o ubistvu Kenedija

Vulkan izdavaštvo objavilo je kolekcionarsko izdanje popularne knjige Stivena Kinga "Dalas '63" koristeći se popularnošću TV serije "11/22/63" koja se trenutno emituje na televiziji FOX.

Podeli

Na koricama novog izdanja ove Kingove verzije ubistva američkog predsednika Džona Kenedija je glumac Džejms Franko koji igra glavnu ulogu u tv serji.

Pored Franka u seriji igraju Kris Kuper, Džoš Damel i drugi.

Serija se za sada emituje u 18 evropskih zemalja i veoma je popularna, a Stiven King je ovoga puta bio aktivno uključen u ekranizaciju svog dela, kao jedan od producenata.

Tri pucnja odjeknula su u Dalasu 22. novembra 1963. godine. Džon Kenedi je ubijen i svet je zauvek izmenjen.

Šta bi bilo kada bi to moglo da se promeni? Šta ako jedan čovek ima mogućnost da se vrati kroz vreme i izmeni tok istorije? Džejk Eping je tridesetpetogodišnji nastavnik engleskog jezika u američkoj državi Mejn.

Jednog dana, prijatelj Al će mu otkriti neverovatnu tajnu: u njegovoj ostavi nalazi se vremenski portal koji vodi u 1958. godinu. Al ubedjuje Džejka da krene u neverovatnu misiju - koja je odjednom nestvarno stvarna - da pokuša da spreči Kenedijevo ubistvo.

Tako počinje Džejkova avantura, u kojoj kao Džordž Amberson dospeva u svet Elvisa Prislija i Džona Kenedija, upoznaje osobenjaka Lija Osvalda i lepu bibliotekarku Sejdi Danhil, koja postaje ljubav njegovog života.

Džejkov novi život prevazilazi sve zakone fizike i normalne granice prostora i vremena, ali da li će to biti dovoljno da ostvari svoju misiju?

King (1947) je svakako jedan od najpopularnojih savremenih americkih pisaca uglavnom žanrovske literature. Objavio je 54 romana, napisao je i šest publicističkih knjiga i oko 200 priča, a redovno piše kolumne, scenarija za stripove i bavi se pop muzikom.

Oprobao se kao pisac horor i gotskih romana, SF-a, epske fantastike, trilera i avantuisatičkih i kriminalističkih. Do sada je štampano 350 miliona primertaka njgeovh knjiga, a pokupio je sve važnije nagrade za žanrove koje je koristio od one koja nosi ime Brema Stokera (horor)Britanske nagrade za epsku fantastiku.

Dobio je više nagrada za životno delo i za doprinos američkoj literaturi. U poslednje vreme cesto piše distopije i trilere pune neizvesnosti. Njegov prvi roman "Keri" (1974) posatao je svetski hit pre svega zahvaljujući istoimenom filmu.

Prema njegovim delima snimljene su desetine filmova za veliki i mali ekran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu